Prima paginăPolitica

Bătaie electorală și mii de afișe distruse

Dimensiune text

Primele incidente electorale au apărut : la Zănești au fost distruse mai multe afișe și un banner, iar la Girov lipirea afișelor s-a transformat în bătaie. Polițiștii au deschis dosare penale în ambele cazuri.

 

Campania electorală a agitat deja spiritele în județ. O primă sesizare privind incidente electorale a fost primită de polițiștii din Roznov sîmbătă, 12 mai, în jurul orei 10.30, de la Daniel Vinca, candidat pentru funcția de primar al comunei Zănești, despre faptul că, în seara de 11 mai, în jurul orei 22.00, l-a surprins pe Lucian S., de 28 de ani, din comuna Zănești, care era însoțit de alți doi tineri, în timp ce aceștia îi distrugeau afișe electorale, postate în alte locuri decît cele autorizate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii i-au identificat și pe ceilalți doi tineri. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. Valoarea prejudiciului a fost estimată de partea vătămată la suma de 1.500 de lei, reprezentînd cele 1.500 de afișe distruse. La finalizarea cercetărilor se va propune soluția legală, prin Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamț„, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț. Aceasta nu este prima sesizare făcută poliției de Daniel Vinca. Candidat la funcția de primar al comunei Zănești, el s-a mai plîns de faptul de i-a fost distrus un banner electoral.

Al doilea incident electoral s-a petrecut la Girov. În seara de 12 mai, în jurul orei 21.00, Poliția Roznov a fost sesizată, prin 112, despre faptul că în centrul comunei Girov a izbucnit un scandal în care sînt implicate mai multe persoane. Mugurel State Constantin, candidat la funcția de primar și patron al unui local din Căciulești, a fost anunțat că niște indivizi lipesc afișe peste posterele sale. Candidatul s-a grăbit să rezolve problema. A pus mîna pe o bîtă și l-a pedepsit pe Ioan A., un tînăr de 30 ani, care lipea afișe electorale cu actualul primar peste cele care-l înfățișau pe State Constantin.

După ce a primit corecția, Ioan A. a fugit la un bar, strigînd după ajutor și fiind urmărit de doi apropiați ai lui State Constantin. Oamenii din bar au sărit în apărarea lui Ioan A. și totul s-a transformat într-o bătaie generală.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, amenințare și port fără drept, în loc public, de arme albe. Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la scandal, precum și gradul de participare al fiecărei persoane implicate„, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0