Barurile și restaurantele, iar controlate

HomeActualitate

Barurile și restaurantele, iar controlate

 

Politia Locala - masina automobil Dacia DusterDupă incidentul de la Clubul Bamboo din Capitală, de la finele săptămânii trecute, iar s-au dispus controale în barurile și restaurantele din întreaga țară, la fel cum s-a întâmplat și după tragedia de la Colectiv. În Roman, Poliţia Locală Roman a efectuat, sâmbătă, controale la 25 de unități de alimentație publică, iar la 11 dintre acestea responsabilii nu au putut prezenta autorizația de funcționare de la Primăria Roman.

Poliţiştii locali au dat avertismente şi un termen de zece zile pentru intrarea în legalitate. „Oamenii legii vor reveni în teren pentru a constata dacă proprietarii de baruri şi restaurante au intrat sau nu în legalitate. În cazul în care aceştia din urmă nu vor putea face dovada că respectă legea, atunci se va dispune sancţionarea proprietarilor şi închiderea unităţilor”, anunță reprezentanții Primăriei Roman.

Anul trecut, după tragicul incident de la Colectiv, s-au efectuat controale și pe linia respectării legislației pentru prevenirea incendiilor. Câteva baruri din Roman au stat închise o perioadă, după care și-au reluat activitatea, în unele cazuri pe baza declarațiilor pe proprie răspundere, altele investind zeci de mii de lei pentru a obține avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0