Bărbat reținut de DIICOT pentru de trafic de minori în Roman și agresiune sexuală asupra propriilor copii

HomeActualitate

Bărbat reținut de DIICOT pentru de trafic de minori în Roman și agresiune sexuală asupra propriilor copii

Joi, 26 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și agresiune sexuală, informează DIICOT.

Conform anchetatorilor, în cauză s-a reținut că, în perioada 2017 – iunie 2022, inculpatul, profitând de starea de vulnerabilitate a propriilor copii, prin acte de violență, i-a obligat la practicarea cerșetoriei, în municipiul Roman, în scopul obținerii unor sume de bani, pe care le-a utilizat în folos propriu. „De asemenea, inculpatul a expus, prin constrângere, pe una dintre fiicele sale, minoră, unor acte de agresiune sexuală, comise de alți bărbați, obținând în acest mod sume de bani”, arată reprezentanții DIICOT.

Vineri, 27 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Pe parcursul urmăririi penale, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatare a Criminalității Organizate Neamț, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată comunicatul DIICOT.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0