Prima paginăNeamt

Bani pentru persoanele cu handicap

Dimensiune text

Rectificarea bugetului județului va aduce bani mai mulți pentru învățământul special din județ și pentru plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap.

 

 

Vineri dimineață, în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, aleșii județului vor trebui să decidă soarta a 20 de proiecte de hotărâre. Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi este o rectificare de buget. În urma acestei rectificări, printre altele, se vor suplimenta cu 3.028.000 lei prevederile bugetare la subvenții pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, bani reprezentând contravaloarea unor prestații sociale.

Conform proiectului de hotărâre, se intenționează diminuarea cu 1.581.000 lei a prevederilor bugetare la sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor. Astfel, se suplimentează cu 257.000 lei prevederile pentru acordarea de produse lactate și de panificație elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Se diminuează cu 1.838.000 lei prevederile pentru învățământul special și pentru centrul județean de resurse și asistență educațională, prin diminuarea cu 2.008.000 lei a acestor prevederi și suplimentarea cu 170.000 lei a celor pentru plata salariilor obținute prin hotărâri judecătorești rămase definitive. Alți 134.000 lei vor ajunge în contul Spitalului Județean Neamț, pentru plata unor arierate.

În schimb, bugetul pentru finanțarea Camerei Agricole Neamț va fi diminuat cu 80.000 lei. La capitolul „venituri proprii”, Consiliul Județean trebuie să rectifice în minus 157.000 lei, întrucât impozitul pe profit ce se încasează de la compania județeană ApaServ SA este mai mic, ca urmare a faptului că în acest an s-a încasat mai puțin decât era prevăzut.

Activitatea proprie a Consiliului Județean trebuie finanțată suplimentar cu 160.000 lei, din care 100.000 lei necesari pentru plata cheltuielilor de întreținere și funcționare a instituției, iar 60.000 lei necesari pentru plata salariilor.

Alți 55.000 lei vor fi oferiți, cu acordul consilierilor județeni, diverselor instituții publice sau private, în cadrul unor asocieri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0