Prima paginăSocial

Bani pentru Centrul Județean de Excelență Neamț

Bani pentru Centrul Județean de Excelență Neamț

Dimensiune text

 

examenCentrul Județean de Excelență Neamț solicită Primăriei Roman suma de 16.924 de lei în vederea desfășurării în bune condiții a activității instituției ce oferă asistență pentru performanța școlară.

În anul şcolar 2016-2017, în municipiul Roman, activităţile grupelor se vor desfăşura la şcolile gazdă: Colegiul Național „Roman-Vodă” și Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Centrul Județean de Excelență Neamț organizând cursuri la: matematică, fizică, informatică, TIC, limba română, limba engleză, limba franceză, chimie, istorie, geografie, discipline socio-umane, electronică-automatizări.

Au fost constituite în total 65 de grupe de excelență, dintre care: 39 de grupe finanţate de Centrul Județean de Excelență Neamț – 844 de elevi admişi din 915 înscrişi și 26 de grupe finanţate de Fundaţia eMAG – 549 de elevi admişi din cei 607 înscrişi. Din numărul total de grupe, 12 grupe sunt în municipiul Roman, după cum urmează: patru grupe matematică (clasa a V-a, aVI-a, a VII-a, a VIII-a), o grupă matematică tehnic (liceu), trei grupe fizică (cl. a VI-a, cl. a VII-a, cl. a IXa), o grupă informatică, o grupă limba română, o grupă electronică-automatizări, o grupă chimie tehnic liceu.

„În anul şcolar 2016-2017, activităţile Centrului Județean de Excelență Neamț din cele două unităţi şcolare menţionate mai sus sunt realizate timp de 25 săptămâni de către 28 cadre didactice din Zona Roman. Având în vedere că în lunile octombrie și noiembrie din anul școlar 2016- 2017, veniturile necesare pentru activitatea Centrului de Excelență Neamț – Zona Roman se ridică la valoarea de 16.924 lei, propun domnilor consilieri alocarea din bugetul local a sumei de 16.924 lei”, se arată în expunerea de motive menită să-i convingă pe aleșii locali romașcani să aprobe alocarea sumei necesare desfășurării activității Centrului, decizia urmând să se ia în ședința Consiliului Local de joi, 22 decembrie.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0