Prima paginăSanatate

Bani mai mulți pentru tratamentul bolnavilor oncologici

Dimensiune text

Potrivit unui ordin al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, se modifică normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2015 şi 2016. Se alocă mai mulţi bani pentru subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecţiuni oncologice.

Aceste două subprograme fac parte din programul naţional de oncologie, ale cărui credite bugetare aprobate pentru anul 2015 cresc de la 1.409.418,86 mii lei, la 1.475.871,86 mii lei. Aşadar, creditele pentru subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice cresc de la 1.366.564,86 mii lei, la 1.413.501,86 mii lei, iar cele pentru subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecţiuni oncologice cresc de la 27.000 mii lei, la 46.516 mii lei.

În cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman se desfăşoară programul naţional de Oncologie, pentru care sunt alocaţi, pentru anul 2015, 985.000 de lei, programul naţional de Diabet – 5.500 de lei şi programul naţional de Ortopedie – 42.000 de lei.

La nivel naţional sunt implementate 14 programe naţionale de sănătate, printre care programul naţional de oncologie, din care fac parte subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET – CT, subprogramul de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, subprogramul de diagnostic imunofenotipic, citogenetic şi biomolecular al leucemiei acute şi subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecţiuni oncologice; programul naţional de diabet zaharat, programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, programul naţional de tratament pentru boli rare, programul naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile (implant cohlear şi proteze auditive), programul de ortopedie sau programul naţional de terapie intensivă a insuficienţei hepatice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0