HomeActualitateNeamt

Bani mai mulți pentru primăriile sărace

Localităţile sărace vor fi cele mai avantajate la repartizarea celor aproape 8.000.000 de lei pe care judeţul Neamţ i-a primit, la rectificarea bugetară, special pentru lucrări pe drumuri judeţene şi comunale. Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat judeţului Neamţ 7.947.000 de lei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Până la publicarea actului normativ, autorităţile judeţene au spus că nu cunosc cum trebuie împărţiţi banii. „Acum ştim că noi trebuie să împărţim banii, în funcţie de lucrări şi necesităţi. Există şi câteva reguli ce trebuie respectate. Repartizarea banilor se va face în funcţie de lungimea drumurilor şi în funcţie de capacitatea financiară a localităţilor. Adică vom da mai mulţi bani comunelor care nu reuşesc să colecteze suficient din taxe şi impozite”, a afirmat Dan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Cel mai probabil, şedinţa de Consiliu Judeţean în care se va vota şi alocarea de fonduri pentru drumurile judeţene şi comunale va avea loc la începutul lunii septembrie, deoarece preşedintele Consiliului Judeţean este, până la sfârşitul lunii august, în concediu de odihnă.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • cetatean 7 ani ago

    Dati-le bani ca sa aiba pentru campania elecorala sa cumpere voturile.