Prima paginăSanatate

Bani mai mulți pentru analize medicale

Dimensiune text

Lunar, există cazuri în care furnizorii de servicii medicale își iau angajamente peste puterile lor, încheind contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț (CAS) Neamț la o valoare mai mare față de valoarea serviciilor pe care le pot oferi. Banii rămași din acele contracte care nu se respectă nu se reportează pe luna următoare, ci sunt redistribuiți către furnizorii care oferă un număr mai mare de servicii medicale.

După luna mai, CAS Neamț a reușit să facă economii de 21.840,25 de lei. ”Aceste economii provin de la furnizorii care nu au reușit să își atingă valoarea de contract pe luna anterioară. În special, pe Radiologie nu se ating valorile de contract. Cererea pentru analizele medicale de laborator este mult mai mare”, a precizat Radu Firăstrău, președintele-director al CAS Neamț.

Furnizorii de servicii medicale din Roman care sunt în contract cu CAS Neamț au primit fonduri suplimentare pentru luna iunie. Chiar dacă sumele nu sunt uriașe, reprezintă mană cerească pentru asigurații care aveau nevoie de anumite analize și examinări, dar au fost amânați pentru lunile următoare, din lipsă de fonduri.

Clinica Medirom a primit în plus, pentru luna iunie, 86,66 lei, pentru analize medicale de laborator, ajungând astfel, la o valoare de contract de 22.913,29 lei.

41 de lei a mai primit pentru analize Fundația ”Speranța Bolnavilor”, 27,87 de lei a primit Central Clinic, 1722 de lei îi revin în plus societății Scan Expert pentru servicii de tomografie și 457 de lei primește în plus Fundația ”Speranța Bolnavilor” pentru servicii de radiologie.

Restul economiilor, până la 21.840 de lei, a fost împărțit la clinicile din Piatra Neamț.

Pentru luna aceasta, Spitalul Municipal de Urgență Roman a avut disponibili, pentru analize medicale de laborator, 23.428 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0