Prima paginăSanatate

Bani din scăldat pe timp de criză

Dimensiune text

Zilnic, 100 de persoane frecventează bazinul cu apă sărată de la spitalul din Barticești. Lunar, numai din servicii de recuperare, spitalul obține aproximativ 50.000 de lei.

 

În vreme ce sistemul sanitar e la un pas din faliment, un spital privat din mediul rural dă lecții de management. Este vorba de Spitalul de recuperare al fundației „Speranța bolnavilor” din Barticești. Inaugurat în toamna anului trecut, spitalul, a cărei construcție și dotare a costat un milion de euro, a început deja să fie cunoscut în județele Moldovei. Dotările complexe și, mai ales, bazinul cu apă sărată (foto), sînt frecventate de tot mai mulți romașcani, dar și de oameni politici sau prosperi oameni de afaceri. „În momentul de față, zilnic, avem 100 de persoane care apelează la bazinul cu apă sărată și la serviciile medicale de recuperare. În următoarea perioadă vom avea niște oaspeți din Italia, care doresc să vadă ceea ce am realizat și care vor prezenta spitalul în Italia, pentru a căuta noi sponsori. Toate locurile de cazare sînt ocupate, iar acum cazarea se face numai pe bază de programare. Lunar, numai din serviciile de recuperare medicale se obține un venit de aproximativ 50.000 de lei, în sumă fiind incluse și fondurile alocate de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Toate veniturile obținute sînt folosite pentru întreținerea și modernizarea continuă a spitalului, întrucît noi nu dorim obținerea de profit, ci vrem să ajutăm cît mai multe persoane„, a declarat părintele Mihai Budău, directorul spitalului din Barticești.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Numărul mare de vizitatori se datorează și tarifelor practicate de spital. De exemplu, cu cel mai ieftin pachet, care costă 50 de lei pe zi, pacientul beneficiază de consult gratuit la medicul de recuperare medicală, piscină cu apă sărată, saună, jacuzzi, kinetoterapie și fitness. „Avem persoane-nu neapărat pacienți, din Suceava, Iași, Bacău, care au venit să vadă spitalul și au spus că nu credeau că așteptările le vor fi întrecute. Printre cei care au beneficiat de serviciile noastre se numără politicieni, dar și oameni de afaceri. Noi considerăm că bazinul merge foarte bine, întrucît ne acoperim cheltuielile, care sînt foarte mari, și putem să investim în dotări. Am optat pentru niște tarife sociale, întrucît am vrut ca tot mai multe categorii sociale să aibă acces la serviciile noastre„, a mai precizat părintele Mihai Budău.

Pe lîngă aparatură ultraperformantă de recupeare, spitalul mai dispune și de cinci apartamente și 10 camere duble pentru cazarea pacienților.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0