Prima paginăSocial

Bani de la Guvern pentru un nou azil pentru bătrâni

Bani de la Guvern pentru un nou azil pentru bătrâni

Dimensiune text

 

azil-roman-tavan-prabusit-10Miercuri, 21 decembrie, Guvernul României a aprobat alocarea pentru judeţul Neamţ a sumei de 22,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru realizarea a două obiective de investiţii în județ, unul fiind acela de a construi un nou imobil pentru azilul de bătrâni care a funcționat pe strada Veronica Micle, cel al cărui acoperiș s-a prăbușit luna trecută.

Astfel, din suma totală, 11 milioane lei vor fi folosiţi pentru construirea unui corp nou de clădire – Pavilion Central, pentru Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Roman, iar 11,7 milioane lei pentru construirea unei noi clădiri în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni.

„În baza constatărilor și evaluărilor efectuate de echipe tehnice de specialitate la cele două obiective afectate, a fost elaborat şi înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în data de 23 noiembrie, un proiect de hotărâre de Guvern, prin care am solicitat sprijin guvernamental pentru alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă bugetară, necesare reconstruirii lor, pentru că autorităţile administraţiei publice locale nu dispuneau de aceste fonduri. Astfel, după alocarea acestei sume, cei 31 de beneficiari ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Războieni şi alţi 50 de beneficiari neuropsihici din Centrul de îngrijire şi asistenţă din Roman vor putea avea în curând condiţii noi de îngrijire”, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

Din informațiile deținute de noi la această oră, azilul pentru persoane adulte cu handicap din Roman urmează să fie construit în cartierul Danubiana, acolo unde funcționează și centrul pentru copii cu dizabilități. Imobilul în care a funcționat azilul până acum este monument istoric, însă este nevoie de lucrări de consolidare importante, motiv pentru care se impune construirea unei noi clădiri destinate adăpostirii și îngrijirii bătrânilor cu dizabilități.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • UNDE S-AU RATACIT BANII PENTRU AZIL? DIN SURDE …SE SPUNE CA NU SE MAI FACE NICI UN AZIL …