Prima paginăActualitate

Bani de haine pentru dascăli

Dimensiune text

Un proiect legislativ ce prevede ca tuturor cadrelor didactice care predau la grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee să le fie alocată suma de 2.000 de lei pentru a-și cumpăra îmbrăcăminte a fost depus luni, 15 octombrie, la Camera Deputaților.

 

 

Inițiatorul proiectului de lege este deputatul PSD Mircia Giurgiu, care a adus și argumente în sprijinul acestuia: „E necesar ca dascălii să fie îmbrăcați cît de cît decent, întrucît aceștia se simt de multe ori stînjeniți de faptul că sînt obligați să suporte bășcălia elevilor de bani gata, care îi jignesc că sînt îmbrăcați prost. Acești oameni nu au posibilități financiare și sînt nevoiți să poarte haine care au ieșit, să spun așa, din modă. Cred că nu e un efort bugetar extraordinar ca fiecărui dascăl să i se dea 2.000 de lei anual„.

Reprezentanții Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț cred că această măsură nu este decît o promisiune făcută în scop electoral. „De ce nu s-a gîndit la această propunere cu doi ani în urmă? Ar fi fost mai bine să fi găsit resurse financiare pentru restituirea dascălilor a ceea ce li se cuvine, într-o singură tranșă și nu în etape. Ar fi bineveniți acești bani, dar inițiativa legislativă nu este decît o promisiune electorală, cu care nu se va influența votul. Dacă acești bani vor fi prevăzuți în bugetul statului pe 2013, ei se vor regăsi și în bugetul Ministerului Educației. Altfel, nu este decît o gogoriță„, a spus Gabriel Ploscă, președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • marius 9 ani

    Daca initiatorul era de la PDL oare era credibil? sau si liderul de sindicat s a dat cu pedelisti? , oricum are si el destule BUBE in cap pentru care va trebui sa raspunda corect.