Balastierele din județul Neamț, verificate de ITM

HomeEconomie

Balastierele din județul Neamț, verificate de ITM

În perioada septembrie – octombrie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a efectuat verificări în cadrul unei campanii de control privind respectarea de către angajatori a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă de suprafață, diviziunile CAEN 05, 07, 08, informează ITM Neamț.

Obiectivele campaniei au fost: verificarea modului de respectare de către angajatori a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă în industria extractivă de suprafață; verificarea modului de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare; verificarea modului în care angajatorii respectă metodele de exploatare stabilite; verificarea modului de desfășurare a activității de transport persoane în lucrările miniere de suprafață.

Deficienţele constatate în acţiunile de control au fost următoarele: angajatorul nu a făcut dovada acordării echipamentului individual de protecție; angajatorul nu a desemnat lucrătorii care acordă primul ajutor; angajatorul nu a asigurat controlul medical periodic al lucrătorilor; angajatorul nu a asigurat căi de circulație sigure pentru lucrători; angajatorul nu a semnalizat și îngrădit zonele periculoase.

Au fost verificaţi 14 angajatori. Pentru deficienţele constatate cu ocazia controalelor au fost dispuse nouă măsuri de remediere a neconformităților constatate şi au fost aplicate nouă avertismente contravenţionale, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0