Prima paginăSanatate

Avocatul Poporului, anchetă la Spitalul Roman în cazul tinerei gravide care a decedat

Avocatul Poporului, anchetă la Spitalul Roman în cazul tinerei gravide care a decedat

Dimensiune text

 

 

La finele săptămânii, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu, a anunțat că se va efectua o anchetă la Spitalul Municipal de Urgență Roman în cazul femeii gravide care a decedat, ulterior, la Iași, după ce a fost consultată de medici din patru spitale.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unei femei gravide la Spitalul Roman. „Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul decesului unei femei gravide la Spitalul Municipal Roman, județul Neamț. Postul de televiziune DIGI 24 a difuzat în data de 10 ianuarie 2018 un reportaj în care era semnalat decesul unei tinere, gravidă în 21 de săptămâni, după ce a fost «plimbată» în patru spitale. Conducerea Spitalului Municipal Roman, unitatea medicală unde a fost internată inițial pacienta, a declanșat o anchetă. De asemenea, Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a sesizat organele de poliție”, se arată în comunicatul de presă.

Reamintim faptul că, în urmă cu aproape două săptămâni, tânăra gravidă, în vârstă de 27 de ani, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce, aproape 24 de ore, a fost internată la unitatea medicală din Roman. De la Spitalul Roman, aceasta a fost transferată la Maternitatea din Iași, de acolo la Neurologie și, mai apoi, la Boli Infecţioase, unde a şi murit. Tânăra era însărcinată în 21 de săptămâni, iar fătul nu a supraviețuit.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0