Prima paginăPolitica

Avocatul Ioan Chelaru lansează cartea despre revizuirea Constituției, alături de fostul premier Adrian Năstase

Avocatul Ioan Chelaru lansează cartea despre revizuirea Constituției, alături de fostul premier Adrian Năstase

Dimensiune text

 

Avocatul doctor Ioan Chelaru, profesor universitar, fost senator social-democrat între 2004 și 2016 și președinte al Comisiei comune parlamentare pentru revizuirea Constituției, lansează sâmbătă, 8 aprilie, la sala de conferințe a Hotelului Roman Plaza, la ora 10.30, ultimele sale două lucrări: „Ar fi fost prea frumos” și „Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției”, apărute la începutul anului 2017, la Editura Universul Juridic.

Alături de autor, la eveniment vor participa fostul premier Adrian Năstase, profesor universitare doctor, fostul consilier prezidențial pe probleme juridice Ștefan Deaconu, profesor universitar doctor, și profesorul Georgică Severin, fost senator PSD.

 

„Noua carte a domnului senator Ioan Chelaru este structurată pe câteva paliere tematice ca suport publicistic pentru sinteza activității sale parlamentare din ultimele doua mandate și, îndeosebi, din legislatura 2012-2016. Cititorul va avea ocazia să se familiarizeze cu inițiativele și proiectele parlamentare susținute de senatorul Ioan Chelaru, fie în comisii se specialitate, fie în plenul Senatului, cu incisivitatea întrebărilor și interpelărilor, dezvoltate de la tribuna Camerei superioare a Parlamentului, cu declarațiile sale politice și intervențiile făcute în calitate de parlamentar în circumscripția în care a candidat. Toate aceste activități parlamentare l-au situat pe senatorul Ioan Chelaru într-un permanent dialog nu numai cu propriii alegători, dar și cu el însuși. Pentru orice deputat sau senator, întâlnirile cu alegătorii, provocările pe care aceștia i le adresează, sunt de multe ori la fel de intense și fructuoase ca și discuțiile de informare din ședințele de grup parlamentar. Aceste legături politice și civice cu un mare impact sufletesc nu se uită ușor!”, menționează editorul în descrierea lucrării „Ar fi fost prea frumos”.

Ce de-al doilea volum, „Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției”, este dedicat activității senatorului Ioan Chelaru ca membru în Comisia comună parlamentară pentru revizuirea Constituției, constituită în 2013, și, apoi, ca președinte al acesteia. „Din păcate, revizuirea a eșuat din considerente de oportunitate politică, sau, mai exact, din lipsă de voință politică, situație adânc regretată de senatorul Ioan Chelaru. Așa se și explică, poate, titlul cărții sale: Ar fi fost prea frumos… ca încheierea legislaturii 2012 – 2016 să se finalizeze cu revizuirea Legii fundamentale”, mai menționează editorul celor două volume.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • Chel…aru, ex-senator, Nas..tase, fost premier, Seve…rin , ex si el, Dea…conu’ , prof.univ. dr… Unde ? Si Chelaru unde e prof. univ. ??

 • – „Initiativele parlamentare” ale acestui sustinator al baietilor destepti din parlament = doua carti;
  – bani adusi de „reputatul senator” pentru dezvoltarea municipiului Roman= zero lei;

  • Domnul Dan…diavolul are nevoie de slugi ca Ioan…
   Vine vremea cand totul se plateste Ioane !
   Ce iei cu tine ” dincolo ” ?
   Dumnezeu sa te ierte … Multa suferinta ai pricinuit multor suflete nevinovate ! Cu ascutimea si desteptaciunea mintii tale, ai invatat mincinosii , talharii , hotii , parvenitii , perfizii , trantorii , lenesii , hulpavii si alte neamuri schimonosite si strambe-n fapte si judecati cum sa jure stramb intr-u apararea lor si sa iasa curati ca lacrima din scarnavia vinei lor. Avocat al smoalei si intunecimii.
   Atat de tare te va arde focul vinei tale , incat vei urla de durere catre cei pe care i-ai facut sa sufere si-i vei ruga doar sa-si inmoaie varful degetelor lor in smoala ta , gandindu-te ca smoala in care stai se va racorii putin. Si Nimeni nu te va auzi Ioane…
   Iar cei pe care i-ai aparat si vina au avut ti-au dat arginti si prada din hotia si mincuina lor. Te-ai bucurat de plata lor stramba si acum te asemeni cu ei.
   Dumnezeu ti-a dat putere in mintea stralucita sa aperi adevatii nevinovati dar tu Ioane ai folosit mintea ta sa aperi vinovatii.
   Raspuns bun la aspra Judecata de Apoi Ioane !

   • super 4 ani

    Ulise, auzi cumva si voci?!Du-te bre si te cauta un pic la bibilica…

 • Ne-am obișnuit ca „adversarii” politici sa arunce cu gunoi in oricine. Domnul Chelaru este ex senator, astfel ca nu inteleg comentariile rautacioase. Sa stiti ca intr-o societate democrata si dezvoltata intelectual faptele bune sunt apreciate si eventual ii provoaca pe „adversari” sa dea si ei ce este mai bun din…ei! Poate predecesorii mei comentatori nu sunt bine informati ori poate rau intentionati?!Sau ei sunt acea parte inca nedezvoltata intelectual, incat sa comenteze potrivit obiceiului prost?!Ferice de cei care au intelepciunea de a recunoaste si onora noblețea acestui d(om)n Chelaru Ioan.Aviz celor care in prezent reprezinta romascanii in Parlamentul Romaniei- incercati sa faceți tot ce va sta in putere sa continuati munca dlui Chelaru!Nu va trebuie decat inima si vointa….înțelepți care sa va îndrume sunt… Slava Domnului!

 • Chiar …am aflat de la d-l Dan o noutate…”senatorii aduc bani?”De unde d-le …de acasa.Ati citit vreodata Constitutia,Regulamentul Senatului.Aveti ..habar macar ce inseamna si cu ce se ocupa un …senator al Romaniei.Cind ve-ti sti …ve-ti intelege discutam……pina atunci…numai de bine…

  • Poate ar trebui sa recititi si gramatica limbii romane,pe langa Constitutia si Regulamentul Senatului!Corect se scrie „veti sti „,” veti intelege „!

   • Rescriu: Poate ar trebui sa recititi si gramatica limbii romane, pe langa Constitutia si Regulamentul Senatului! Corect se scrie „veti sti”, „veti intelege”!
    Invata sa scrii corect si apoi da lectii.

  • Ildiko 4 ani

   Domnule/Doamnă: „veți” se scrie mereu legat, NICIODATĂ cu cratimă. Acest auxiliar ajută la formarea viitorului la persoana a II-a, plural (veți merge, veți citi, veți oferi etc.).

 • Faceti publicitate cartii respective la niste infractori.