HomeActualitateNeamt

Avocat doctor Ioan Chelaru candidează la un nou mandat de decan al Baroului Neamț

Joi, 24 aprilie, la Sala de Conferinţe a Hotelului Central Plazza din Piatra Neamţ are loc Adunarea Generală ordinară a Baroului Neamţ. „Îmi amintesc cu plăcere că în urmă cu patru ani, când, prin votul dumneavoastră, am fost desemnat Decan al Baroului Neamţ, în prima şedinţă a Consiliului Baroului nou ales, am propus un deziderat major pentru viitor: ca întreaga activitate a Decanului şi Consiliului să fie subordonată asigurării unei adevărate paveze pentru toţi avocaţii din judeţul Neamţ. Am spus atunci că este firesc ca încrederea ce ne-a fost acordată şi speranţa ce s-a pus în noi trebuie să se întoarcă spre toţi cei 289 de avocaţi pe care Baroul Neamţ îi are. Dacă am reuşit sau nu, veţi judeca dumneavoastră”, spune avocat doctor Ioan Chelaru.

Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului României, are proiecte pe termen lung: „Îmi propun să îmi cresc, în următorii patru ani, succesorul. Sper ca, în următorii patru ani, să pot «creşte» un domn sau o doamnă avocat care să preia Baroul”.

La recenta şedinţă a Consiliului Baroului Neamţ, avocatul Ioan Chelaru a vrut să ştie opinia colegilor săi de breaslă. „Eu având foarte multe responsabilităţi pe foarte multe zone, nu am vrut să încurc lumea. Decizia de a candida am luat-o după discuţia cu actualii membri ai Consiliului Baroului, cu care am lucrat foarte bine într-o echipă şi care, prin opiniile  lor, mi-au întărit convingerea să mai candidez pentru un mandat.

Aici e o mare problemă, pentru că sunt câteva lucruri legate de Baroul Neamţ, care nu are cele mai bune condiţii nici ca sediu, nici sub aspectul material al achitării la timp a obligaţiilor – nu neapărat ale Baroului, ale Ministerului pentru avocaţii din oficiu. Anumite chestiuni ţin de organizare şi de raporturile dintre Barou, avocaţi şi instanţele de judecată.

Îmi propun o implicare mult mai serioasă şi, măcar o zi pe săptămână, să mă ocup numai de munca de Decan al Baroului. Sau măcar o dată la două săptămâni să mă ocup numai de această chestiune. Sper ca, în următorii patru ani, să pot «creşte» un domn sau o doamnă avocat care să preia şi Baroul Neamţ”, a mărturisit senatorul Ioan Chelaru.

Exemplul personal este considerat motivant pentru colegii din Barou.

„Este un colectiv foarte frumos de avocaţi – la Piatra Neamţ, la Roman, la Tîrgu Neamţ, la Bicaz sunt cele patru instanţe. Este o generaţie nouă, care a crescut foarte frumos, care începe să aibă inclusiv vârfuri, şi pe care îi felicit. Și le-am mai cerut ceva, lucru pe care l-am cerut şi la noi, la Uniunea Juriştilor din România, întotdeauna: implicarea avocaţilor în viaţa publică. Fără să fiu lipsit de modestie, cred că am reuşit în profesia de avocat. Și am simţit nevoia să întorc ceva către semenii mei din preaplinul pe care Dumnezeu mi l-a dat, iar celor tineri, celor care n-au avut şansa mea, să le deschid o uşă, să le întind o mână pentru momentele prin care, uneori, în profesie şi în viaţă se trece”, crede avocat doctor Iona Chelaru.

Adunarea Generală, cu Raport, se va încheia cu Balul Avocaţilor. „De când sunt Decan, în judeţul Neamţ se organizează, o dată pe an, exact în tradiţia interbelică, Balul Avocaţilor, unde vă invităm şi vă aşteptăm cu toată bucuria şi plăcerea. Nu va lipsi, nici anul acesta, Surpriza Balului, pe care Decanul v-o pregăteşte”, promite avocatul Ioan Chelaru, decanul Baroului Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0