Aviz favorabil pentru retail park și centru RMN, aviz nefavorabil pentru construirea unui bloc

HomeActualitate

Aviz favorabil pentru retail park și centru RMN, aviz nefavorabil pentru construirea unui bloc

 

În urmă cu aproape două săptămâni, Primăria municipiului Roman a organizat o dezbatere publică pe tema intenției unor investitori privați de a amenaja pe o parte din platforma Umaro un retail park, de a construi un bloc de locuințe, cu spații comerciale la parter, și de a înființa un centru de imagistică RMN. Pentru cele trei proiecte s-au făcut consultări, iar acum proiectele sunt propuse spre aprobare Consiliului Local, dar pentru blocul de locuințe avizul specialiștilor în arhitectură este unul nefavorabil.

Planul urbanistic pentru construirea parcului comercial are o valabilitate de 5 ani. „Investitorul (n.r. – SC PK Indigo SRL București) își propune realizarea pe o parte a platformei Umaro, a unui retail park (hypermarket, magazine do it yourself, sevicii diverse) și funcțiuni complementare, respectiv clădire de birouri, parcări subterane și supraterane pentru 850 de autoturisme, spații verzi, alei carosabile și pietonale pentru public și pentru aprovizionare”, se arată în expunerea de motive a proiectului. Comisia tehnică de urbanism a dat aviz favorabil pentru acest proiect.

Nu la fel se întâmplă cu planul urbanistic zonal de construire a unui locuințe colective, cu spații comerciale la parter, pe strada Dobrogeanu Gherea, pe terenul de vizavi de clinica medicală IMC. Inițiatorul proiectului este preotul Dan Alexandru Antoce. „Pe teren proprietate, situat pe frontul de vis-a-vis de clădirea «Casa General Iliescu»,  înscrisă în Lista monumentelor istorice din județul Neamț, se propune inserția unui imobil cu parter comerț și locuințe la etaj și mansardă. Se va alinia la blocurile de locuințe de pe strada Tineretului și bulevardul Roman Mușat, dar nu și la clădirile cu regim mai mic de înălțime existente în zonă. Nu se depășesc indicii de ocupare teren, dar se vor efectua devieri de rețele utilitare publice de pe amplasament”, se arată în expunerea de motive, care este însoțită de un aviz nefavorabil din partea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism, condusă de arhitectul șef al orașului.

Aviz favorabil a primit planul urbanistic ce vizează construirea unui centru imagistică RMN în continuarea Policlinicii, proiect propus de Scan Expert, aceeași firmă care asigură acum și serviciile de computer tomograf pentru pacienții din Spital. „Proiectul propune edificarea unui spațiu pentru aparatura RMN, cu legătură în clădirea policlinicii, adiacent cabinetelor concesionate de inițiator, care dorește astfel să completeze gama de servicii de diagnoză imagistică ce le poate oferi romașcanilor. Construcția va fi parter și va închide spațiul liber dinspre nord, creând un front compact la strada Dumbrava Roșie. Pentru realizarea clădirii, este necesară concesionarea terenului, aflat în acest moment în proprietatea privată a municipiului, pentru o perioadă de 49 de ani, pornind de la echivalentul a 6 euro/mp/an. Concesionarea se va face prin licitație publică”, se mai arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali pentru a fi dezbătută.

Discuțiile pe aceste proiecte se vor purta în ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 30 august, care va începe de la ora 12.00.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0