Aviotratamente pentru combaterea insectelor

HomeActualitate

Aviotratamente pentru combaterea insectelor

Săptămâna viitoare, deasupra Romanului va zbura un avion care va face dezinsecție. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Roman, acțiunea urmând a fi realizată de aceeași societate care a făcut dezinsecția și anul trecut, o societate din Bacău.

”Municipiului Roman şi operatorul S.C. FLAICOR SERV S.R.L. Bacău anunţă cetăţenii că, în perioada 10 – 15 iulie 2017, între orele 05.30 şi 10.00, se vor executa acţiuni de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare). În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Primăria Municipiului Roman şi S.C. FLAICOR SERV S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate”, anunță reprezentanții Primăriei Roman.
Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxiciate. Substanţe active sunt: Deltamethrin 25g/l, Piperonyl butoxide 225g/l.
”Tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului.
Operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate numai când condiţiile meteorologice le vor permite, altfel acţiunea va fi reprogramată”, se precizează în comunicatul Primăriei.

Tratamentul nu este dăunător persoanelor sau animalelor de companie. Anul trecut, în Roman s-au efectuat două astfel de acțiuni, una în iulie și o alta la finele lunii septembrie. În 2016, costurile unet dezinsecții a ajuns la 120.000 de lei, prețul fiind stabilit funcție de numărul de traversări ale avionului pentru efectuarea tratamentului.

Comentarii

WORDPRESS: 0