Prima paginăPolitica

Averile primarului și viceprimarului de Roman

Averile primarului și viceprimarului de Roman

Dimensiune text

Aleșii locali și-au depus declarațiile de avere, așa cum prevede legea ca acestea să fie depuse sau reînnoite până pe 15 iunie ale fiecărui an. Acest lucru se aplică și în cazul primarului și viceprimarului, proaspăt aleși în luna iunie. Ziarul de Roman vă prezintă averea celor care conduc Primăria municipiului Roman.

Primarul Lucian Micu are închiriate patru apartamente în Iași

Conform declarației de avere din 2017, pentru anul 2016, primarul Lucian Micu deține, împreună cu soția, un teren în Roman, cumpărat în 2011. Dinainte de 2007, cei doi soți au un spațiu comercial în Roman și 4 apartamente în Iași. Primarul Micu nu deține mașini și nici nu are conturi în bancă. În schimb, în 2007 a contractat un credit, scadent în 2037, de 144.500 franci elvețieni. Din indemnizația de viceprimar, funcție deținută pe parcursul anului trecut, Lucian Micu a câștigat venituri totale de 43.688 de lei, adică a încasat lunar din Primărie circa 3.600 de lei lunar. Soția acestuia, de la biroul expert contabil și auditor financiar, a obținut venituri de 39.963 lei. Tot Anca Micu a obținut, din dividendele de la Contjur Invest și Contjur Grup, aproape 88.000 de lei. Din închirierea celor patru apartamente, familia Micu a mai obținut venituri de aproape 26.000 de lei.

Lucian Micu și-a trecut în declarația de avere și indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Roman, de 563 lei, din cauza căreia și este în proces acum cu Agenția Națională de Integritate, care a considerat că se află în stare de incompatibilitate pentru că era atunci și viceprimar.

La averea familiei se mai adaugă alocațiile celor două fiice, totalizând pe anul trecut suma de 2.016 lei.

În ceea ce privește declarația de interese, primarul Lucian Micu nu deține nicio societate, lucru care oricum nu era permis de lege. Acesta nu mai este nici președinte la vreun club sportiv sau membru în vreun ONG. Declarația de interese trebuie, totuși, revizuită acum, pentru că, de la depunerea sa și până la momentul actual, Lucian Micu a fost ales vicepreședinte al PNL Neamț.

Viceprimarul Roxana Iorga deține mai multe bunuri moștenite

Viceprimarul Roxana Iorga, de meserie profesor, deține, împreună cu soțul său, o casă de vacanță, cumpărată în 2003. În 2016, a primit moștenire, cu alte două persoane, un teren, un spațiu comercial și alte două case de vacanță. Viceprimarul Roxana Iorga conduce un autoturism marca Hyundai Ix30, cu an de fabricație 2012, și a primit moștenire o cotă parte din alte două autoturisme – un Audi A4 și un VW Golf. Din punct de vedere al relației cu instituțiilor bancare, familia Iorga nu are nici conturi, nici credite.

Din salariul de profesor la Școala ”Alexandru Ioan Cuza”, Roxana Iorga a obținut anul trecut venituri de 26.834 lei (un salariu lunar de circa 2.100 lei). Soțul acesteia, din prestări servicii, a obținut venituri de 17.624 lei. Roxana Iorga a fost anul trecut consilier local, din indemnizație obținând venituri de 2.306 lei. La toate acestea se adaugă alocațiile celor două fete, de 2.016 lei.

În ceea ce privește declararea intereselor, viceprimarul Roxana Iorga a precizat că este membru în Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și a deținut funcția de președinte al Organizației de Femei a PNL.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0