HomeActualitateNeamt

Averile comisarilor de la Garda Financiară

Cel mai înstărit comisar de la Garda Financiar Neamţ este chiar comisarul şef Valeriu Baziotis (foto). Acesta deţine nu mai puţin de patru case. Veniturile comisarilor de anul trecut reflectă şi responsabilitatea pe care o au, ei câştigând din salarii zeci de mii de lei.

Garda Financiară Neamţ reprezintă una din cele mai cunoscute instituţii, mai ales pentru patronii din judeţ. Responsabilitatea pe care o au comisarii, mai ales în timpul controalelor, se reflectă şi în veniturile pe care le au, consistente tocmai în ideea de a-i feri de orice tentaţii. Deşi există şi comisarii care au venituri extrem de mici şi nicio proprietate pe numele lor, alţi comisari se mândresc cu averi frumoase. În iunie 2013, comisarii de la Garda Financiară Neamţ au lucrat la cota de avarie, pentru că trei au fost detaşaţi la Direcţia Vamală, astfel că responsabilitatea controalelor din judeţ a căzut pe umerii a patru comisari.

Numit, în acest an, la conducerea secţiei Neamţ a Gărzii Financiare, comisarul şef Valeriu Baziotis este şi cel mai înstărit. Conform declaraţiei de avere de anul trecut, el deţine jumătate dintr-un apartament la Târgu Mureş, cu o suprafaţă de 77 de metri pătraţi, un apartament în Cluj Napoca, cumpărat în 1999, cu o suprafaţă de 48 de metri pătraţi, o casă de vacanţă cumpărată în 1993, cu suprafaţa de 75 de metri pătraţi, în judeţul Mureş, acolo unde mai are şi o casă de locuit, cu suprafaţa de 66 de metri pătraţi, dobândită prin moştenire. Nu a declarat datorii sau autovehicule pe numele său, dar a încasat un venit anual de 70.161 de lei, în vreme ce soţia sa, profesoară de pian în Târgu Mureş, a încasat 24.898 de lei.

Un alt comisar, Ciprian Dorin Alexandru, a cumpărat un teren intravilan în comuna Cordun, cu o suprafaţă de 2.081 de metri pătraţi, în 2006, iar din 2011 deţine o jumătate dintr-un teren intravilan în Roman, în suprafaţă de 392 de metri pătraţi. Mai deţine o casă de locuit în comuna Cordun, cu o suprafaţă de 81 de metri pătraţi, dobândită printr-un contract cu clauză de întreţinere, şi jumătate dintr-o casă de 106 metri pătraţi în Roman, cumpărată în 2011. Are un autoturism Dacia Logan, un credit de 10.000 de euro scadent în 2016, iar anul acesta are scadent un leasing de 5.000 de euro. A avut un venit anual de 40.634 de lei, în vreme ce soţia sa, angajată a Direcţiei de Finanţe Neamţ, a câştigat puţin peste 28 de mii de lei.

Cu totul altfel stă situaţia în cazul colegului său, comisarul Liviu Ioan Armanu. În declaraţia de avere de anul trecut el a trecut pe numele său doar un Volswagen Polo, cumpărat în 2006, şi un venit de 24 de mii de lei.

Comisarul Dan Avarvarei are un apartament cumpărat în 1992, un Volkswagen Golf şi un venit de 58.548 de lei.

Comisarul asistent Alina Alexandra Capsa Togan deţine jumătate dintr-un apartament donat în 2008 şi un alt apartament donat în 2007. Deţine un autoturism Skoda şi a avut un venit de 30.000 de lei, provenind din indemnizaţia pentru concediu de maternitate.

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • florin 9 ani ago

  Ma intreb de unde a aparut nebunia asta a achizitiilor de case si terenuri cit mai multe , chiar daca inteleg, pe undeva, tendinta naturala a omului de a „stringe”, de a „pune deoparte”. Oare citi copii au astia cu „n” case ? Si daca ( eventual ) nu au, le vor lua cu ei in mormint ? O stupizenie, dar eu i-am zis nebunie, fara teama de a gresi prea mult .

  • jhon 9 ani ago

   florinele,florinele….esti mic tata!astia au furat de nu stie de numaru banilor!ce sa faca cu ei?sa-i duca la banca?nu!la banca tin banii numa’ fraierimea si maxim clasa de mijloc…hotii investesc in chestii sigure,de valoare(case/terenuri) ei sunt destui de hoti si nu au baza sa lase banii pe mana altor hoti vezi tu…FNI sau posibilitatea sa se intample si la noi vrajeala din Grecia..casele le poti cumpara cu bani grei,negri…oricum nu-ti vine DNA-ul sa-ti evalueze proprietatile…tu la notar o dai la pace cum vrei,pe acte treci ce suma vrei.Noi astia..”pleava” cum ne numesc ei suntem atat de flamanzi(la propriu),incat nu vedem sau nu ne intereseaza furtul lor pe fata

   • florin 9 ani ago

    Da, johnele tata, la 61de ani sint mic si n-am apucat sa invat ca „astia” au furat, fura si vor mai fura !