Prima paginăActualitateNeamt

Averi de invidiat la Camera de Conturi Neamţ

Dimensiune text

Anul trecut, auditorii angajaţi ai instituţiei au câştigat din salarii zeci de mii de lei. Mulţi dintre ei au conturi consistente şi proprietăţi de invidiat. Veniturile sunt, însă, pe măsura responsabilităţii pe care o au.

A fi auditor la Camera de Conturi Neamţ implică responsabilităţi pe care puţini le pot duce la îndeplinire cu profesionalism. De aceea, şi veniturile angajaţilor instituţiei sunt pe măsură. Anul trecut, auditorii din cadrul Camerei de Conturi Neamţ au avut salarii de zeci de mii de lei, iar declaraţiile de avere arată că cei mai mulţi dintre ei nu duc grija zilei de mâine. Pe lângă proprietăţi, bani în cont sau depozite bancare, unii auditori au şi datorii destul de însemnate.

Averi de invidiat

Directorul instituţiei, Mariana Lupaşcu, deţine un teren de 2.000 de metri pătraţi, cumpărat în 2005, şi două apartamente în Piatra Neamţ şi Bucureşti. Are un autoturism Volkswagen, depozite bancare şi conturi curente de opt mii de euro şi 27 de mii de lei, iar ca auditor public extern a câştigat anul trecut 66.952 de lei. Directorul adjunct al instituţiei, Maria Filipescu, are două apartamente în Piatra Neamţ, două autoturisme, 78 de mii de lei şi 1.800 de euro în conturi curente sau depozite bancare, iar venitul din salarii pe anul trecut a fost de 70.762 de lei.

Auditorul public extern Tamara Andrei are un teren agricol de 13 mii de metri pătraţi, în judeţul Vrancea, dobândit prin moştenire, şi trei terenuri intravilane în Piatra Neamţ şi comuna Dumbrava Roşie. Mai are două apartamente, dar şi un credit de 100 de mii de euro, scadent în anul 2038, iar din salarii a încasat, în 2012, 85.669 de lei. Codrin Aramă, un alt angajat al Curţii de Conturi, are un autoturism şi o motocicletă, iar conform declaraţiei de venit, anul trecut a câştigat 67.321 de lei. Radu Iulian Artene, auditor public extern, are un aparatament în Iaşi, un credit de 16.500 de franci elveţieni şi un CAR de 6.000 de lei, iar anul trecut a avut venituri de 65.984 de lei. Aiana Ștefania Boboş are un apartament în Bacău şi venituri totale de 27 de mii de lei. Auditorul Otto Bosovici are trecut în declaraţia de avere doar un venit de 66.952 de lei. Carmen Ciobanu are două terenuri intravilane în Roman, două apartamente şi două maşini. În 2005, a deschis un depozit bancar pentru fiica sa, cu o valoare de 16.419 lei, un alt depozit pentru fiul său, cu o valoare de 16 mii de lei, iar în 2007 şi-a deschis un alt depozit cu o valoare de şapte mii de lei. Irina Paula Ciocan Popa are un teren intravilan în comuna Alexandru cel Bun, o casă de locuit în aceeaşi comună, un apartament în Piatra Neamţ şi o motocicletă. De asemenea, are un cont curent de şapte mii de lei, trei depozite în valoare totală de 84 de mii de lei, iar venitul anual a fost de 68 de mii de lei.

Auditorul Vasile Cozma are un teren agricol de 1,7 hectare, dobândit prin moştenire, un apartament în Iaşi, conturi de peste 170 de mii de lei şi peste 10 mii de euro, un credit de opt mii de lei, iar anul trecut a avut un salariu de 100 de mii de lei. Maria Dinu are un apartament în Piatra Neamţ, două autoturisme, iar din salariii a încasat 62.607 lei. Mircea Ghimiciu are două terenuri intravilane în Roman, un teren agricol şi unul intravilan în comuna Trifeşti, un teren agricol în judeţul Buzău, un apartament şi o casă de locuit în Roman. Mai are un credit de 25 de mii de euro, iar din salariu a încasat 66.954 de lei. Pavel Guralivu are un teren agricol în judeţul Vaslui, un apartament în Iaşi, depozite de peste nouă mii de euro, conturi, depozite şi fonduri de investiţii de 25 de mii de lei, iar ca auditor a câştigat 100 de mii de lei.

Ioana Ilioaei are un apartament în Roman şi un venit de 83 de mii de lei. Auditorul Oana Leuştean are trei terenuri intravilane în comunele Gârcina, Girov şi oraşul Piatra Neamţ, un teren agricol în comuna Girov, un apartament şi o casă de locuit în Piatra Neamţ, trei autoturisme şi trei autoutilitare, un credit de 31 de mii de euro şi venituri de 38.698 de lei. Daniela Martinescu are un aparatament în Piatra Neamţ, peste 60 de mii de lei în depozite şi conturi curente, iar ca auditor a câştigat puţin peste 47 de mii de lei. Mimi Năstăsia are un apartament în Piatra Neamţ, un credit de 24 de mii de euro, iar din salarii a încasat 17.593 de lei. Irinel Nechita deţine un apartament în Piatra Neamţ, are un credit de 25 de mii de euro, iar veniturile totale de anul trecut au fost de 63 de mii de lei.

Ștefan Negru are un apartament în Iaşi, depozite şi conturi de peste 80 de mii de lei şi trei mii de euro, titluri de stat de 170 de mii de lei, un credit de 45 de mii de lei, iar ca auditor a avut un venit de 100 de mii de lei. Codrin Radu deţine două terenuri intravilane în Bacău şi comuna Măgura, două apartamente şi o casă de vacanţă în Bacău, două autoturisme, are un credit de 60 de mii de lei, iar din salarii a încasat 88 de mii de lei. Teodor Rusu Feraru are un teren agricol în comuna Mărgineni, iar veniturile sale anul trecut au fost de 52 de mii de lei. Romică Simion are un apartament în Piatra Neamţ, depozite şi conturi de 6.000 de euro şi 7.300 de lei, credite de 57 de mii de lei, iar ca auditor a încasat 105 mii de lei. Constantin Ticu are un teren intravilan şi casă de locuit în comuna Dobreni, un apartament în Piatra Neamţ, trei autoturisme, are un credit de 48 de mii de lei, iar anul trecut a câştigat 66.952 de lei. Iuliana Trifan are un apartament în Roman, credite de 66.400 de lei, iar ca auditor public a încasat 60.426 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0