Avem sistem de irigaţii, dar nu este funcţional

HomeSocial

Avem sistem de irigaţii, dar nu este funcţional

 

irigatiiAvem 6.000 de hectare cu lucrări de irigaţii, dar sistemul este nefuncţional. În şedinţa de Colegiu prefectural de marţi, 16 august, s-a dezbătut această temă, mai ales că seceta a afectat în ultimii ani zona noastră şi singura variantă pentru a salva agricultura a fost acordarea de despăgubiri, în locul funcţionării sistemului de irigaţii.

Amenajările nu funcţionează motivat de faptul că în perimetrele amenajate pentru irigaţii nu sunt constituite organizaţii sau federaţii de îmbunătăţiri funciare, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, neputând, astfel, să fie încheiate contracte de livrare a apei pentru irigaţii.

Unitatea Neamţ a Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare are în administrare o suprafaţă brută amenajată cu lucrări de irigaţii de 6.181 hectare, distribuite în şapte amenajări: 1.304 hectare Tupilaţi – Boteşti pe malul stâng al râului Moldova, 523 de hectare Pildeşti – Cordun pe malul stâng al râului Moldova, 767 de hectare Feleşti pe malul drept al râului Moldova, 1.123 de hectare Secuieni – Roman pe malul stâng al râului Moldova, 523 de hectare Horia pe malul stâng al râului Moldova, 895 de hectare Dămieneşti pe malul stâng al râului Moldova, 1.054 de hectare Racova – Filipeşti  pe malul stâng al râului Moldova.

„Consider că ar fi oportun să revenim cu informaţii către autorităţile publice locale, asupra condiţiilor necesare şi cerinţelor legale pentru a beneficia de irigaţii, în scopul de a nu fi nevoiţi să apelăm de fiecare dată la despăgubiri după o secetă prelungită”, a spus, la finalul şedinţei, prefectul Niculina Dobrilă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0