HomeActualitateNeamt

Avansați în grad pentru merite deosebite

Zeci de poliţişti, pompieri şi jandarmi au fost ridicaţi în grad de Ziua Naţională a României. Cei care au fost avansaţi în grad cu ocazia zilei de 1 Decembrie au fost promovaţi înainte de termen, pentru rezultate meritorii în activitatea depusă.

Din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au fost avansaţi 62 de jandarmi. Trei din aceştia sunt de la subunitatea din Roman. Este vorba despre Gheorghe Murariu – avansat la gradul de plutonier adjutant şef, Simion Radu – avansat la gradul de plutonier major şi Răzvan Gotcă – avansat la gradul de plutonier major.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au fost avansaţi în grad 75 de ofiţeri şi subofiţeri. Dintre aceştia, 17 sunt din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman. Este vorba despre maiorul Constantin Parasca – comandantul Detaşamentului, plutonierii adjutanţi şefi Iulian Lazăr, Liviu Manolache, Viorel Manolache-Mărtin şi Vasile Panaite şi plutonierul adjutant Marcel Bujor. Alţi 11 pompieri romaşcani au fost avansaţi la gradul de plutonier major. Este vorba despre: Iulius Cezar Constantin Carp, Paul Coşeraru, Vlad Grapă, Florin Grăpina, Constantin Lupu, Vasile Manolache, Cosmin Negrescu, Bogdan Pascariu, Lucian Voicu, Claudiu Voicu şi Vasilică Zaharia.

Avansări în grad au avut loc şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ. Ceremonia s-a desfăşurat vineri, 28 noiembrie. La această manifestare au participat prefectul judeţului Neamţ, reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Război şi ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – filiala Neamţ, conducerea IPJ Neamţ, şefii de subunităţi, servicii judeţene, secţii de poliţie rurală, precum şi poliţişti. Șeful IPJ Neamţ, comisar şef Paul Tablan, a prezentat ordinele şi dispoziţiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 15 ofiţeri şi 40 de agenţi de poliţie, precum şi ordinul de avansare la termen pentru un ofiţer de poliţie.

Comentarii

WORDPRESS: 0