Prima paginăActualitateSocial

Autorităţile se implică în integrarea romilor

Dimensiune text

Prefectul judeţului Neamţ, Ioan Vlad Angheluţă, a participat joi, 24 septembrie, la întrunirea Biroului Judeţean pentru Romi, a cărei temă de dezbatere a fost „Responsabilizarea şi sprijinirea liderilor comunităţilor de romi în procesul de integrare a cetăţenilor români de etnie romă în comunităţile locale”. La această dezbatere au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi reprezentanţi ai comunităţilor de romi.

Principalele obiective ale acestei reuniuni au fost: responsabilizarea liderilor romi în procesul de integrare a cetăţenilor romi, acordarea sprijinului de către autorităţilor locale liderilor romi, în procesul de integrare, cooperarea poliţiei locale cu liderul comunităţii, în scopul rezolvării problemelor, implicarea primăriilor în accesarea proiectelor sociale, pe noua linie de finanţare.

„Am dorit să avem această întâlnire deoarece, în ultima perioadă, problemele sociale ale comunităţilor de romi s-au acutizat, pe fondul absenţei unor lideri responsabili care să transmită şi să se implice în rezolvarea problemelor. Înscrierea copiilor de etnie romă la şcoli şi grădiniţe, înmulţirea numărului de fapte antisociale – cum ar fi furtul din culturi agricole şi cerşetoria – sunt probleme caracteristice acestei perioade a anului. Din toate aceste motive, am iniţiat această întâlnire, asumându-mi un rol de mediator, pentru a asigura colaborarea şi armonizarea activităţii instituţiilor statului responsabile cu rezolvarea acestor probleme. În acest context, proiectele tip «after school» şi «a doua şansă» se constituie ca soluţii concrete de educaţie şi, respectiv, formare profesională, care-şi dovedesc deja eficienţa. Instituţia Prefectului Neamţ este un partener permanent al Societăţii civile în aplicarea unor strategii şi programe specifice menite să asigure îmbunătăţirea substanţială a situaţiei cetăţenilor români de etnie romă”, a afirmat prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0