Autoritățile, „chibzuite” cu limitatoarele de viteză

HomeActualitate

Autoritățile, „chibzuite” cu limitatoarele de viteză

 

 

Mai mulți romașcani s-au plâns autorităților locale de modul în care unii șoferi conduc prin Roman, solicitând amplasarea de limitatoare de viteză pe mai multe străzi din oraș. Primarul Lucian Micu spune că se vede obligat să nu răspundă pozitiv tuturor acestor solicitări, urmând să identifice, împreună cu Poliția Roman, alte metode pentru a-i „convinge” pe șoferi să respecte limitele de viteză din oraș.

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, primarul a precizat: „În această perioadă, am primit mai multe solicitări de la cetățeni cu privire la necesitatea amplasării de limitatoare de viteză pe mai multe artere din oraș. Este drept că, odată cu modernizarea străzilor cu covor asfaltic, cele mai multe drumuri din oraș sunt «ca-n palmă» și-i provoacă pe unii șoferi să calce mai mult decât trebuie pedala de accelerație sau chiar să facă «raliuri». Periodic, împreună cu cei de la comisia de circulație rutieră, analizăm toate aceste propuneri de amplasare de limitatoare de viteză, dar decizia unanimă este ca acestea să fie puse numai în zonele cu adevărat riscante, în special în zona instituțiilor de învățământ. Dacă am amplasa limitatoarele cu scopul de a descuraja viteza, am risca să avem limitatoare peste tot, deci scăpăm de gropi, dar punem în loc alte denivelări. În plus, mașinile de mare tonaj care traversează aceste limitatoare produc trepidații imobilelor din jur. Cred că o mai mare responsabilitate din partea conducătorilor auto se impune. Cu toții ne dorim să avem străzi modernizate, dar în același timp ne dorim să oferim o siguranță pietonilor și să arătăm respect pentru ceilalți participanți la trafic”.

Inclusiv la întâlnirea pe care edilul a avut-o cu romașcanii care lucrează în străinătate și se află în această perioadă acasă, la Roman, cetățenii au povestit că strada Anton Pann a devenit periculoasă din cauza șoferilor teribiliști. La postarea făcută de primarul Micu, cele mai multe propuneri făcute de cetățeni au vizat montarea pe străzi ale unor radare fixe.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Romanscan 6 ani ago

    Incercati si pe Bogdan Dragos intre Scoala nr.6 si DCA – trec tiruri foarte incarcate si cu viteza mare; casele pur si simplu sar in sus – nu stii daca e cutremur sau trece o masina. Nu uitati ca sub acea strada e canalizarea orasului…daca se surpa e jale!
    Nu mai vorbim de motociclistii si automobilele care spulbera tot ce gasesc in cale (au fost multe accidente, cateva mortale in acea portiune de drum)!!

  • mihai 6 ani ago

    Dl. Primar are dreptate in aceasta cauza. Din cauza catorva vitezomani, toti cetatenii care merg cu masina pe strada trebuie sa-si rupa suspensia si directia pe „limitatorale de viteza”. Incetati cu astfel de solicitari penibile, inclusiv cu radarele fixe. Politia rutiera sa-si faca treaba si gata, atat in ceea ce priveste vitezomanii cat si accesul masinilor de tonaj pe arterele cu restrictie! De regula, cer „limitatoare”si radare cei care nu au masina sau au si o scot in oras de doua ori pe an, nu cei care merg zilnic, ca au nevoie si asa isi castiga painea.