Prima paginăNeamt

Audit internațional la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Dimensiune text

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a primit, în luna septembrie, vizita unei echipe internaționale de evaluare a Comitetului Înalților Responsabili cu Inspecția Muncii (SLIC) din cadrul Uniunii Europene. Evaluarea a vizat modul de implementare, în județul Neamț, a legislației europene privind securitatea și sănătatea în muncă.

 

 

Echipa de evaluare a fost condusă de statul francez și a avut în componență membri din Bulgaria, Danemarca, Grecia și Letonia, iar auditul s-a desfășurat în județele Neamț, Dolj și Sibiu. ITM Neamț a fost evaluat de Renars Lusis, directorul Inspectoratului de Stat al Muncii din Letonia, precum și de Nenko Salchev, jurisconsult în cadrul Direcției de Inspecție a Muncii din Sofia. Procesul de evaluare a vizat modul de organizare și funcționare, pregătirea și formarea personalului ITM Neamț, capacitatea administrativă de a impune respectarea directivelor europene privind securitatea și sănătatea în muncă, dar și respectarea codului etic de către inspectorii de muncă. Echipa de audit, împreună cu inspectorii de muncă nemțeni, a efectuat vizite la unități economice din Neamț care desfășoară activitate în domenii precum cel al construcțiilor civile, al transporturilor rutiere, al fabricării mobilei, dar și al silviculturii și exploatării forestiere.

„În urma vizitei de evaluare, echipa de audit a apreciat în mod deosebit activitatea desfășurată de ITM Neamț, în special modul de organizare a instituției, modul de organizare și desfășurare a activității de control, profesionalismul inspectorilor de muncă, modul de utilizare a sistemului informatic, promovarea dialogului social și a bunelor practici în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și modul de implementare a directivelor Uniunii Europene din domeniu„, a precizat purtătorul de cuvînt al ITM Neamț, juristul Nicolae Hîrlea.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • gicu 9 ani

    Exact ,au controlat cea ce nu tine actul calitatii munciisi de conditiile de munca .Au petrecuc in mirifica zona de neuitat a Neamtului .,