Prima paginăNeamt

Au ștranduri și piscine, au probleme

Dimensiune text

Locurile destinate plăcerilor acvatice au fost verificate de comisarii de Protecția Consumatorilor. În timp ce romașcanii le duc dorul, alți clienți reclamă servicii incorecte. În Neamț sînt zece operatori economici în domeniu.

 

Recent, comisarii nemțeni pentru protecția consumatorilor au verificat operatorii economici care au în administrare ștranduri, piscine, bazine de înot acoperite și descoperite, precum și unități de închiriere a echipamentelor de agrement, evident că nu din Roman, ferit de servicii de proastă calitate din acest domeniu, care lipsește cu desăvîrșire. Romașcanii care fac naveta pentru a se bucura de această formă de distracție trebuie să știe că verificările comisarilor de la Protecția Consumatorilor au condus la descoperirea unor abateri de la prevederile legale la toți cei zece operatori economici vizitați de comisarii nemțeni.
Unele piscine și bazine de înot nu sînt prevăzute cu șanțuri de apă clorinată de jur împrejurul bazinului, o parte din ele folosind la intrarea în bazin tăvițe cu apă clorinată. Dintre operatorii verificați, doar unul are organizat serviciu de salvamar„, a precizat Gelu Moldovanu, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț.

Verificările au vizat și firmele care închiriază echipamente de agrement – hidrobiciclete – comisarii stabilind că, în momentul închirierii hidrobicicletelor, consumatorii nu sînt informați referitor la modul de folosință al echipamentului și la măsurile de securitate ce trebuie respectate în timpul utilizării.

Ca urmare a abaterilor constatate, reprezentanții CJPC Neamț au fost aplicate zece avertismente.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0