Prima paginăSocial

Au mîncat o dată, vor plăti un an

Dimensiune text

Mulţi dintre pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman, au apelat la instituţia de credit romaşcană pentru a petrece cum se cuvine sărbătorile pascale.

 

 

Începînd cu 2 aprilie, CARP din Roman a acordat 720 de împrumuturi, care au totalizat 1.200.000 lei, titularii acestor credite angajîndu-se să restituie sumele împrumutate într-un an. Mulţi dintre cei care au solicitat aceste împrumuturi sînt pensionari cu pensii foarte mici din mediul rural. „Motivaţia principală pentru care membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au solicitat împrumuturi a fost pregătirea mesei de Paşte. Cele mai mici împrumuturi pe care le-am acordat în această perioadă au fost în sumă de 200 lei. Acesta este un semn al sărăciei în care se găsesc mulţi dintre pensionarii noştri„, a precizat inginer Ioan Vlăduţ, preşedintele CARP.

Dacă cei 720 de pensionari au trecut Paştele cu bine, graţie acestor împrumuturi, de la începutul lunii aprilie au decedat 49 de membri, dar au intrat în rîndurile CARP 21 de persionari.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0