Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe podul de pe E 85, la ieșirea din Roman spre Horia

HomeSocial

Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe podul de pe E 85, la ieșirea din Roman spre Horia

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a finalizat, în noaptea de 28 spre 29 aprilie, lucrările de așternere a mixturii asfaltice pe podul peste râul Moldova, situat pe DN 2 – E 85, km 328+437, la intrarea în municipiul Roman dinspre Horia, informează reprezentanții DRDP Iași.

Lucrările fac parte din programul de întreținere curentă pe timp de vară derulat de DRDP Iași cu terți (CTT Construcții Safe SRL) și vizează turnarea unui strat de 4 centimetri de mixtură asfaltică pe calea de rulare de pe obiectivul menționat.

În primăvara anului trecut, DRDP Iași, prin Secția Drumuri Naționale Piatra Neamț, a executat lucrări de așternere a covorului asfaltic în regie proprie, de la limita cu județul Iași până la girația de la Horia, inclusiv în municipiul Roman.

„Singurul inconvenient în trafic rămâne zona rosturilor de dilatație pe podul de la km 328+437, unde procedura de achiziție se află în curs de finalizare. În acest sens, precizăm faptul că DRDP Iași a avut prevăzut pentru anul 2020 un contract cadru pentru montarea rosturilor cu compania italiană VISCOLOR SRL, neonorat însă, pe fondul pandemiei COVID-19, drept care a fost nevoie de reluarea procedurii de achiziție. Până la finalizarea în totalitate a lucrărilor, DRDP Iași face în continuare apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite pe obiectivul amintit – «Limitare de viteză de 40 km/h» și «Drum cu denivelări». Menționăm că recepția tuturor lucrărilor nu se va face decât dacă acestea respectă normativele de execuție în vigoare”, au mai precizat reprezentanții DRPD Iași.

 

 

Foto: DRDP Iași

 

Comentarii

WORDPRESS: 0