Home

Atletismul romaşcan are viitor

Matei Octavian Severin a urcat pe podium în trei probe la zonale. Ștefania Florică, Alin Mocănaşu şi Narcis Țuţu s-au clasat pe locul secund, primii doi la aruncarea greutăţii, cel de al treilea la triatlon. Antrenorul Iulian Corugă anticipează medalie, de argint sau bronz, în finalele campionatului naţional. 

Matei Octavian Severin (foto, alături de antrenorul Iulian Corugă) este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai talentaţi sportivi romaşcani. Face parte din categoria celor care învaţă repede. A deprins, în timp scurt, tehnica necesară unui atlet, în mai multe probe, ceea ce nu este la îndemâna oricui. În zilele de 14 şi 15 martie, în sala de atletism din Bacău s-a desfăşurat unul dintre concursurile din etapa zonală a campionatului naţional al categoriei de vârstă „copii 1”, sportivi născuţi în 2002 şi 2003. Celălalt concurs, desfăşurat în aceeaşi perioadă şi rezervat aceleiaşi grupe de vârstă, a avut loc în Bucureşti. Cele două competiţii fac parte din categoria celor premergătoare şi calificatorii la turneul final.

În concursul zonal din Bacău, Matei s-a clasat între primii trei, în trei probe. A ocupat locul I la săritura în înălţime, una în care impresionează prin detentă, cel puţin. Are o săritură lucrată şi curată, cum este scris în manual. A încheiat concursul cu o săritură validată de 1,40 metri şi a mai avut trei încercări, nereuşite, la înălţimea de 1,44 metri. Matei Octavian Severin, sportiv născut în 2003 şi legitimat la Clubul Atletic Roman, unde este pregătit de profesorul Iulian Corugă, s-a clasat pe locul secund în acelaşi concurs, dar în proba de alergare pe distanţa de 60 de metri. În calificările pentru finală, Matei a alergat 60 de metri în 8,62 secunde, cu al doilea timp. În finala concursului zonal din Bacău, romaşcanul a alergat un pic mai „încet”, 8,67 secunde, suficient pentru clasarea pe locul secund. A concurat şi la săritura în lungime. S-a clasat al treilea, cu 4,67 metri, din prima încercare. În celelalte două încercări a sărit 4,58 metri, respectiv 4,57 metri.

„Mă aştept din partea lui Octavian să ia medalie, de argint sau bronz, la săritura în înălţime, în acest an, bineînţeles, în campionatul naţional. Merită medalie şi la săritura în lungime, una care poate veni anul viitor. Octavian are potenţial şi este capabil să ne facă surprize foarte plăcute. Trebuie ţinut cont şi de forma celorlalţi sportivi de la categoria lui de vârstă. Cel mai bun rezultat al lui Octavian este 1,44 metri, la înălţime. În acest concurs avea resurse pentru a-l îmbunătăţi. Este mai mic de statură decât colegii săi de generaţie. Compensează prin calitate. Acum mi-aş dori, cel mai mult, să crească în înălţime şi să fie în formă la fiecare competiţie. Proba sa principală este cea de săritură în înălţime, dar poate face faţă şi la alergări, inclusiv în cele care presupun sărituri peste obstacole, la 60 metri garduri. Cu Matei, Mădălin Oprea, Marian Petrilă şi Alexandru Leancă se poate forma o echipă de ştafetă, la 4×200 metri, cu care se poate lua medalie. Dacă se va reface, Oprea are şanse la podium în ţară la triatlon. Acum este în ultimul an la grupa C1, în urmă cu doi ani a avut medalie la naţionale”, a afirmat antrenorul Iulian Corugă.

La aruncarea greutăţii (C1), Alin Mocănaşu s-a clasat al doilea, cu cea mai bună încercare de 9,58 metri, la mai puţin de jumătate de metru de primul clasat. Denisa Bugan (CA) s-a autodepăşit la săritura în lungime. A realizat un nou record personal, 4,45 metri, săritură cu care s-a clasat pe poziţia a patra. Pe acelaşi loc, al patrulea, dar în proba de săritură în înălţime, s-a situat Erica Farcaş, elevă a lui Iulian Corugă, 1,25 metri fiind distanţa de la sol a ştachetei peste care a sărit Erica.

În acelaşi concurs zonal desfăşurat în sala de atletism din Bacău, Ștefania Florică, de la Clubul Atletic Roman, a ocupat locul secund în proba de aruncare a greutăţii, cu 6,23 metri, la grupa de vârstă C2, cea a copiilor născuţi în 2004 şi 2005.

Narcis Țuţu, tot de la Clubul Atletic, a făcut faţă cu rezultate foarte bune în trei probe. A alergat 50 de metri îndeajuns pentru a ocupa locul al treilea, s-a clasat al doilea la săritura în lungime şi al treilea la alergare pe distanţa de 600 de metri. Toate cele trei rezultate amintite au dus către o clasare a sa pe locul secund la triatlon, grupa C2.

Comentarii

WORDPRESS: 0