Atleții de la cluburile din Neamț, prezenți la Campionatele Naționale în sală pentru seniori și tineret

Home

Atleții de la cluburile din Neamț, prezenți la Campionatele Naționale în sală pentru seniori și tineret

 

 

Miercuri și joi, 6 și 7 februarie, în Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” București, care de curând poartă numele lui Ioan Soter, s-au decernat titlurile naționale la seniori (ediția a 49-a) și tineret (ediția a 36-a) pe acest an. Ca o noutate, odată cu întrecerea indoor etalon pe plan național, a fost programat și concursul rezervat probelor combinate la aceleași categorii de vârstă.

La triplusalt, Alexandru Gheorghe Tache, sportiv cu dublă legitimare, la CSU Pitești și Clubul Atletic Roman, s-a clasat al treilea în întrecerea seniorilor (primul la tineret), cu cea mai bună săritură de 15,81 metri (din a șasea încercare), aceeași performanță cu a medaliatului cu argint, Marian Oprea, vicecampionul olimpic de la Atena din 2004 (din a patra încercare). Proba a fost câștigată de Cristi Nicușor Boboc, de la CS Farul Constanța, cu cea mai bună săritură de 16,13 metri.

La aruncarea greutății, Șerban Constantin Nistor, sportiv legitimat la LPS Roman, s-a clasat al șaptelea, cu cea mai bună aruncare de 14,70 metri, într-o probă câștigată de Andrei Gag, de la CSM București (19,93 metri).

Ioana Diana Țigănașu, sportivă legitimată la CS Ceahlăul Piatra Neamț și LPS Piatra Neamț, s-a clasat a doua la aruncarea greutății în întrecerea seniorilor (locul întâi la tineret), cu cea mai bună încercare de 14,02 metri, într-o probă câștigată de Beatrice Puiu, legitimată la CSM București și CS Rapid București, cu 14,15 metri. În aceeași probă, Andreea Miruna Deleanu, de la LPS Piatra Neamț, s-a clasat a șasea, cu 11,66 de metri.

Julia Milena Augsburger, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, s-a clasat a patra în proba de 1.500 de metri, cu un rezultat de 4:41,55 (probă câștigată de Florina Pierdevară, de la CSA Steaua București, cu 4:24,97), și pe locul al cincilea în proba de 3.000 de metri, cu un rezultat de 10:18,53 (probă câștigată de Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani, cu 9:27,84).

 

Foto: Federația Română de Atletism

 

Comentarii

WORDPRESS: 0