Atleta romașcană Bianca Ghelber, medalie de argint la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

Home

Atleta romașcană Bianca Ghelber, medalie de argint la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

 

 

Cea de-a 63-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, desfășurată în acest weekend la Cluj-Napoca, a aliniat la start 252 de atleți (159 la masculin și 93 la feminin), dintre care 42 sunt reprezentanți ai atletismului mondial, din țări ca Armenia (2), Bulgaria (3), Germania (2), Israel (1), Moldova (7), Serbia (11), Turcia (16). Între concurenții români s-a numărat și atleta romașcană Bianca Ghelber, în proba de aruncare a ciocanului.

La întrecerea de la aruncarea ciocanului, care s-a desfășurat în parcul Babeș, cea mai bună poziție a fost ocupată de Zalina Petrivskaya, din Republica Moldova, cu 71,07 metri, o performanță de top mondial, ca și cea a atletei romașcane Bianca Ghelber (fostă Perie), legitimată la SCM Bacău – CSA Steaua, antrenor Lucică Cucoș, care, cu 70,96 metri, cea mai bună performanță a sa din ultimii patru ani, a primit medalia de argint.

În proba de aruncare a discului, Ioana Țigănașu, legitimată la CS Ceahlăul Piatra Neamț – LPS Piatra Neamț, antrenor Dan Cojocaru, a urcat pe prima treaptă a podiumului, cu o aruncare de 48,22 metri, la fel ca și Lenuța Burueană, legitimată la CS Ceahlăul Piatra Neamț – CSA Steaua, antrenor Dan Cojocaru, în proba de aruncare a greutății, cu cea mai bună încercare de 14,74 metri.

Arena sportivă „Cluj Arena” a găzduit pentru a treia oară Campionatele Internaționale de Atletism ale României, după edițiile din 2014 și 2017. Campionatele Internaționale ale României s-au desfășurat timp de două zile și au găzduit 38 de probe (19 la feminin și 19 la masculin).

 

 

Foto: Federația Română de Atletism

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0