[VIDEO] Atleta romașcană Bianca Ghelber, locul al șaselea în proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Mondiale din SUA

Home

[VIDEO] Atleta romașcană Bianca Ghelber, locul al șaselea în proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Mondiale din SUA

Atleta romașcană Bianca Ghelber (Perie) s-a clasat duminică, 17 iulie, pe locul al șaselea în finala probei de aruncare a ciocanului din cadrul celei de-a 18-a ediții a Campionatelor Mondiale de Atletism, care se desfășoară în Eugene, Oregon, în SUA, în perioada 15 – 24 iulie.

Lotul României la această ediție a Campionatelor Mondiale de Atletism este compus din opt atleți, între care și Bianca Ghelber, în proba de aruncare a ciocanului. La 32 de ani, performanțele Biancăi includ o clasare pe locul al șaselea la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Tokyo, cu un personal best de 74,18 metri, iar cea mai bună clasare a sa la Campionatele Mondiale datează din 2011, la Daegu, în Coreea de Sud, tot locul al șaselea, cu 72,04 metri. La precedenta ediție a mondialelor, în 2019, la Doha, în Qatar, Bianca ratase prezența în finală, când s-a clasat doar pe poziția a 18-a, cu 68,65 metri.

Finala feminină de aruncare a ciocanului de la această ediție a Campionatelor Mondiale de Atletism din SUA nu a inclus primele două sportive din ierarhia la zi a probei – poloneza Anita Wlodarczyk, multiplă campioană mondială și olimpică, accidentată în acest an, și o altă poloneză, Malwina Kopron, care nu a reușit să se califice în finală.

Aflată pe locul al șaselea în ierarhia mondială a probei înaintea competiției mondiale de la Oregon, Bianca Ghelber a obținut al optulea rezultat în semifinala desfășurată vineri, 15 iulie, cu o cea mai bună aruncare de 72,00 metri, care i-a asigurat un loc între cele 12 finaliste.

În finala de duminică, 17 iulie, desfășurată de la ora 21.30, ora României, Bianca Ghelber a reușit 72,26 metri din a doua încercare (70,09 a măsurat prima aruncare, iar a treia a fost de 70,83 metri), rezultat ce i-a permis accederea în finala restrânsă de opt concurente din cadrul probei. Ultimele trei aruncări nu au depășit performanța din prima fază a finalei (70,25 metri din a patra încercare, în timp ce ultimele două aruncări au fost ratate), astfel că Bianca a încheiat proba pe locul al șaselea.

Finala feminină de aruncare a ciocanului avea să fie câștigată de americanca Brooke Andersen, care a reușit o performanță de 78,96 metri, cu care a depășit-o pe Camryn Rogers, din Canada (75,52 metri), bronzul fiind obținut de o altă atletă din SUA, Janee’ Kassanavoid, cu 74,86 metri.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0