Prima paginăActualitate

Atenție la fraudele prin sisteme informatice! Poliția Română nu cere efectuarea de transferuri online pentru recuperarea datelor

Atenție la fraudele prin sisteme informatice! Poliția Română nu cere efectuarea de transferuri online pentru recuperarea datelor

Dimensiune text

 

 

Având în vedere apariţia şi în judeţul Neamţ a metodei de fraudare prin sisteme informatice, folosindu-se de numele Poliţiei Române, polițiștii vă recomandă să ţineţi cont de mai multe sfaturi.

Dacă primiți un astfel de mesaj, este important să știți că este o fraudă și să nu dați curs cererii. Sesizați Poliția dacă aveți calculatorul criptat sau dacă ați plătit. Poliția Română vă recomandă să nu plătiți suma cerută pentru decriptarea fișierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veți recăpăta fișierele. Nu deschideți niciodată un atașament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobișnuit primit pe rețelele de socializare. Faceți back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, să mențineți sistemul updatat și să instalați un program de tip antivirus.

„Poliția Română cu sprijinul Bitdefender și EUROPOL, pune la dispoziția publicului un kit care oferă victimelor clasei de ransomware GandCrab posibilitatea de a recupera datele, fără să mai plătească recompense infractorilor cibernetici. Kit-ul funcționează pentru toate versiunile cunoscute ale amenințării ransomware GandCrab și este disponibil pe www.nomoreransom.org , un portal online disponibil inclusiv în limba română, și în secțiunea dedicată instrumentelor de decriptare de pe www.labs.bitdefender.com. Aplicația poate fi găsită pe www.nomoreransom.org , alături de alte 52 de soluții antiransomware puse gratuit la dispoziția publicului. Aplicația poate fi descărcată și de aici: http://download.bitdefender.com/am/malware_removal/BDGandCrabDecryptTool.exe ”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0