Atenție la cum postiți

Credincioșii ortodocși și romano-catolici au intrat în Postul Mare. Medicii avertizează, însă, cu privire la riscurile pe care le-ar putea avea un post prelungit sau sever asupra organismului și recomandă un post cu moderație.

 

 

Medicii recomandă postul doar persoanelor sănătoase, iar persoanele vîrstnice și cele cu afecțiuni sînt sfătuite, dacă vor să postească, să mențină o dietă echilibrată.
Pentru persoanele sănătoase, perioada de post este binevenită, întrucît în acest timp are loc o detoxifiere a organismului, substanțele toxice sînt eliminiate, colesterolul scade. Cu toate acestea, persoanele vîrstnice nu ar trebui să postească, întrucît postul slăbește și mai tare organismul deja afectat de trecerea anilor. Postul este contraindicat și persoanelor cu afecțiuni cronice, mai ales cei cu afecțiuni digestive sau cu boli de nutriție. Nu în ultimul rînd, copii cu vîrste de pînă la zece ani nu ar trebui să postească, întrucît pînă la această vîrstă reprezintă perioada optimă de dezvoltare, iar privarea de o alimentație sănătoasă ar putea provoca deficențe în creșterea și dezvoltarea copiilor„, a explicat medicul de familie Angela Bica.


COMENTARII

WORDPRESS: 0