Prima paginăActualitateRoman

Atenție cui dați drumul în casă

Dimensiune text

O femeie de 88 de ani, din municipiul Roman, a fost păgubită de 600 de lei de către o persoană necunoscută, care i-a pătruns în locuinţă, joi, 12 noiembrie, sub pretextul verificării instalaţiei de gaz, şi i-a sustras banii din sertarul unui dulap.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi îndrumă cetăţenii să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuinţe sau curţi.

„Reluăm sfaturile preventive privind săvârşirea infracţiunii de furt prin distragerea atenţiei, recomandând cetăţenilor: nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, oferirea de ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote; solicitaţi persoanelor, care se prezintă sub diferite calităţi, să se legitimeze; evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă; păstraţi documentele şi bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră, şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuinţa dumneavoastră pentru a descoperi locul unde vă păstraţi economiile.

Dacă aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, nu lăsaţi să treacă timp de la comiterea faptei şi apelaţi numărul unic de urgenţă 112. De asemenea, dacă aţi fost contactat de către astfel de persoane sau aţi asistat la săvârşirea unei infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să reţineţi semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile maşinilor (număr de înmatriculare), date pe care să le sesizaţi imediat Poliţiei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0