Prima paginăNeamt

Asocieri de un milion de euro

Dimensiune text

Consiliul Județean Neamț a încheiat zeci de asocieri pe parcursul acestui an. Suma oferită fundațiilor, asociațiilor sau instituțiilor ajunge la un milion de euro. Cei mai mulți bani au mers către sport.

 

 

Aproximativ 4.000.000 lei au fost oferiți, anul acesta, din bugetul Consiliului Județean (CJ) Neamț, către fundații, asociații, administrații publice locale sau alte instituții. Până la sfârșitul lunii noiembrie, 34 de asocieri au fost încheiate de instituția CJ Neamț cu diverse instituții și organizații.

Cel mai mare contract de asociere a fost încheiat în august 2008, cu SC FC Ceahlăul SA. În cadrul acestui contract, CJ Neamț a sprijinit clubul de fotbal FC Ceahlăul cu suma de 1.080.000 lei. Asocierea expiră în luna august 2013.

Următoarele două contracte aflate în top au partener Consiliul Local Roman. În luna august a acestui an au fost oferiți 550.000 lei Spitalului Municipial de Urgență Roman, pentru achiziționarea a patru ascensoare, iar în luna octombrie a anului trecut a fost aprobată suma de 500.000 lei, care să fie folosită pentru restaurarea clădirii Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon”.

O altă asociere a CJ Neamț a fost încheiată cu Asociația Sportivă Sport Club Municipal Petrotub Roman, pentru suma de 240.000 lei. Banii au ajuns la clubul de fotbal din Roman. Handbal Club Municipal Roman a primit până acum 120.000 lei din contractul în valoare de 135.000 lei, iar pentru realizarea unor lucrări la acoperișul bisericii Sfinții Voievozi au fost repartizați 20.000 lei.

În luna aprilie a acestui an, Consiliul Local al municipiului Roman a cerut bani pentru un club privat, care a organizat prima ediție a unui festival de muzică, pentru care au fost alocați 5.000 lei.

Toate cele 34 de asocieri ale Consiliului Județean Neamț însumează 4.497.700 lei, adică aproximativ un milion de euro. Din această sumă, 3.981.713 lei au fost deja virați beneficiarilor acestor asocieri, iar cei mai mulți bani au finanțat activități sportive.

„Referitor la aceste asocieri, eu mereu am avut rețineri, dar la vot au fost aprobate de consilierii județeni. În plus, multe dintre asocieri au fost făcute înainte de a fi eu președinte al Consiliului Județean. Pe acestea din urmă, eu trebuie acum doar să le duc la îndeplinire”, a afirmat Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0