Prima paginăSocialReligie

Asociația filantropică „Sfântul Gheorghe” sprijină persoanele nevoiaşe

Dimensiune text

Au beneficiat de cadouri persoanele singure şi în vârstă, dar şi familii cu până la 14 membri.

Familiile nevoiaşe din parohia „Sfântul Gheorghe” sunt ajutate de Asociaţia filantropică ce poartă acelaşi nume, care funcţionează în cadrul parohiei. „În fiecare an, Asociaţia filantropică «Sfântul Gheorghe» oferă cadouri persoanelor vârstnice şi familiilor cu mulţi membri. Au beneficiat de aceste cadouri persoanele singure, dar şi familiile cu până la 14 membri. Familiile cu copii au primit în plus şi pachete cu dulciuri. Aceste ajutoare au fost acordate numai pe baza unor anchete sociale amănunţite. Credem că am adus o bucurie celor aflaţi într-o situaţie dificilă”, a precizat preotul Sevastian Moraru, preşedintele Asociaţiei filantropice „Sfântul Gheorghe”.

asociatie 02Pentru o persoană, cadourile au constat în alimente – un kilogram de zahăr, un litru de ulei, un pui, un kilogram de orez, un cozonac, portocale – şi un calendar. În cazul familiilor cu mai mulţi membri, consiliul Asociaţiei a decis acordarea mai multor pachete. De exemplu, o familie formată din 12 persoane a primit şase pachete. „Aceste daruri sunt primite cu foarte mare bucurie de persoanele singure, bolnave şi cu probleme financiare. Trebuie să ne gândim şi la semenii noştri necăjiţi şi neputincioşi, care nu au puterea de a-şi cumpăra cele necesare. Sărbătoarea este închinată naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, care este un cadou al lui Dumnezeu pentru mântuirea neamului nostru. Iisus a fost cel care s-a dăruit şi care dăruieşte”, a spus preşedintele Asociaţiei filantropice „Sfântul Gheorghe”.

Asociaţia filantropică „Sfântul Gheorghe” a fost ajutată în această acţiune de inginerul Vasile Balcan, directorul SC Marsat SA Roman, de notarul Luminiţa Tănase, de Petrică Căpraru, administratorul SC Căpraru Comp SRL din Roman, de familia Octavian şi Gabriela Munteanu, dar şi de alţi romaşcani care au dorit să se alăture acestui gest nobil.

Pe lângă ajutoarele alimentare acordate bianual, Asociaţia acordă şi alte tipuri de ajutoare. „O fetiţă cu rezultate bune la învăţătură a fost ajutată de asociaţie pentru achiziţionarea unor articole de îmbrăcăminte. Pentru o persoană cu probleme locomotorii, am cumpărat un scaun cu rotile. Am ajutat o persoană cu lemne de foc, pentru a putea trece cum se cuvine această iarnă. Au fost acordate şi sume de bani acelor persoane care au avut nevoie de medicamente, pentru transport la unităţi spitaliceşti din afara judeţului şi pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale”, a spus preotul Moraru.

Asociaţia filantropică „Sfântul Gheorghe” a fost înfiinţată în 2006 şi, de atunci, îşi concentrează eforturile pe ajutorarea familiilor aflate în dificultate. Cazurile au fost identificate de preoţii Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Ionel Gherasimescu (preot paroh) şi Sevastian Moraru (preot slujitor) – cu ocazia vizitelor pastorale sau în diverse alte ocazii.

Din consiliul Asociaţiei fac parte: preotul Ionel Gherasimescu, vicepreşedintele asociaţiei, cântăreţul bisericesc Adrian Ursărescu (secretar), inginerul Constantin Scripcaru (epitrop) şi alţi cinci consilieri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0