Asfaltarea străzilor din cartierul Bălcescu, posibil amânată din cauza contestațiilor

Asfaltarea străzilor din cartierul Bălcescu, posibil amânată din cauza contestațiilor

Dimensiune text

 

Șase firme sau asocieri de firme s-au înscris la licitația pentru câștigarea contractului de lucrări de asfaltare a primelor străzi din cartierul Bălcescu, însă semnarea efectivă a contractului ar putea fi amânată, deoarece câștigătorul este „contestat” de alți participanți.

Reprezentanții Primăriei Roman spun că, de obicei, solicitarea de clarificări venite din partea altor firme este urmată de contestarea licitației, ceea ce înseamnă că se poate ajunge și în instanță, iar până când nu va exista o hotărâre judecătorească definitivă – „se bate pasul pe loc”.

Pentru aceată lucrare s-au înscris la licitație firmele Eky Sam SRL Târgu Frumos, Danlin XXL Secuieni, Darcons SRL Cordun, asocierea între firmele Conextrust SA și Rustrans SRL Bacău și asocierea de firme PHR Construct Solutions și Symmetrica, cea din urmă fiind stabilită câștigătoare.

„Pentru semnarea contractului de atribuire a lucrărilor de asfaltare din cartierul Bălcescu, data de 14 noiembrie este fixată ca termen pentru semnarea contractului, însă în acest moment am primit o serie de solicitări din partea unor contracandidați la această licitație și se pare că vor exista contestații. Deși nu înțeleg care ar fi motivul contestației, atâta timp cât toate firmele au fost calificate pentru a fi analizate din punct de vedere al ofertelor financiare. A fost aleasă și selectată oferta cu prețul cel mai mic, la 66% din valoarea estimată, dar, în cazul în care va exista o contestație cât de mică, chiar la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor, ne va pune în imposibilitatea de a mai interveni în această toamnă pe strada Tinosului, așa cum îmi propusesem. Eu până la urmă sper să nu existe o astfel de contestație”, a declarat primarul Lucian Micu.

Asociere de firme PHR Construct Solutions și Symmetrica a licitat pentru valoarea de 2.335.430 de lei, fără TVA.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0