Prima paginăRural

Asfalt şi educaţie, priorităţile primarului din Gherăeşti

Dimensiune text

Un drum de exploataţie agricolă, lung de şase kilometri, va fi realizat anul acesta în comuna Gherăeşti.

 

Lucrarea se va face cu fonduri europene, sătenilor oferindu-li-se posibilitatea de a ajunge mai uşor la terenurile pe care le cultivă. „Este un drum agricol care va ieşi în drumul european E85 pe la Teţcani şi pe la Gherăeştii Noi. Am început procedurile aferente demarării lucrărilor şi, cât mai curând, va începe execuţia. Este un drum care va costa un milion de euro, bani europeni pe care i-am atras în comună”, a afirmat Carol Bereşoaie, primarul comunei Gherăeşti.

Un alt proiect care se va derula în Gherăeşti cu fonduri nerambursabile este o sală de sport. Proiectul a fost depus şi câştigat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Iaşi Sud-Vest. „Vom primi 500.000 de euro de la Uniunea Europeană, prin GAL, pentru a face sala de sport. E un mare câştig pentru comună, fiindcă avem copii şi sala va fi intens folosită”, a precizat primarul Bereşoaie.

Alt proiect dedicat copiilor este construirea unei grădiniţe cu 120 de locuri. Grădiniţa a fost începută în anul 2008, cu fonduri de la bugetul local, dar lucrările s-au sistat din lipsa banilor. Anul acesta, primarul din Gherăeşti speră ca bugetul propriu şi alte fonduri atrase din surse externe să-i permită finalizarea grădiniţei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile 7 ani

    Dupa ce nu de mult timp l-ati facut cu ou si cu otet ca i-a gasit curtea de conturi cum a furat cu prietenul lui de la balastiera, acum il laudati! Probabil a platit costul…Oricum, de acum se apuca el in voie sa toarne asfalt si sa faca gradinita…Sa vedeti acolo cat nisip intra! Au amandoi de recuperat amenzile si ala sa-si plateasca taxele!