Prima paginăSport

Aruncarea ciocanului, reprogramată la mondialele juniorilor

Dimensiune text

Proba feminină de aruncare a ciocanului, concursul de calificare pentru finală din cadrul Campionatului Mondial de Atletism al juniorilor de la Barcelona, a fost reprogramată și restructurată.

 

 

Astfel, dacă inițial fuseseră stabilite două serii de calificare, prima avînd ora de start 11.50 (12.50 a României), organizatorii au decis să existe o singură serie și concursul să înceapă la ora 13, cînd căldura e și mai mare. Au păstrat, totuși, ziua, anume 12 iulie. La ediția anterioară, aruncarea ciocanului a fost programată la ora 9, una rezonabilă.

Pe lista concurentelor se află și sportiva romașcană junioară II Roxana Perie, campioană națională și la junioare I, vicecampioană balcanică de juniori în acest an. Cel mai bun rezultat al elevei antrenorului emerit Lucică Cucoș, 57,08 metri, a fost stabilit în acest an. Cu o asemenea performanță, la ediția precedentă a mondialelor s-a putut realiza o clasare pe locul al șaptelea. Tot atunci, baremul pentru calificarea directă în finală a fost de 61 metri, rezultat care a fost realizat doar de două sportive, celelalte locuri în finală fiind ocupate de următoarele zece clasate, toate cu aruncări sub 61 metri, ultima clasată avînd cea mai bună aruncare de 53.39 metri.

Pînă acum, în concursul din Spania, cel mai bun rezultat obținut de un atlet român a fost cel al lui Claudiu Cimpoeru, locul al 14-lea în proba de alergare pe distanța de 10.000 metri. Claudiu a stabilit un nou record personal, 28:16:07. Pe primul loc s-a clasat reprezentantul Etiopiei, cu un timp mai bun cu peste două minute.

Pînă la reuniunea de miercuri seară, s-a mai calificat în finala de la 3.000 metri obstacole Adelina Panaet, iar Sorin Vatamanu și Bianca Răzor au prins locuri în semifinalele de la 400 metri plat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0