HomeActualitate

Armele polițiștilor, la control

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț va trebui să verifice, săptămîna viitoare, toate dosarele permiselor de port-armă eliberate celor care fac parte din structura Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

 

 

Decizia a fost comunicată la nivelul inspectoratelor județene de la Inspectoratul General al Poliției Române, iar cei vizați sînt polițiștii, pompierii, dar și jandarmii care dețin arme personale. „Această directivă abia a sosit la noi. Va trebuie să reanalizăm doar o parte dintre dosarele înregistrate pentru obținerea unui permis de port-armă. Personal, eu nu cunosc decît trei polițiști care au arme personale, în afara celor de serviciu, deci numărul dosarelor ce urmează a fi verificate nu este mare„, a afirmat comisarul șef Paul Tablan, inspectorul-șef al IPJ Neamț.

În cazul în care un dosar este găsit fără a avea toate actele necesare, cel care a înregistrat dosarul poate fi acuzat de neglijență în serviciu, iar solicitantului i se retrage permisul de port-armă. Cu toate acestea, polițiștii nu pot verifica și modul în care sînt eliberate avizele psihologice. „Documentele de la dosar nu sînt eliberate de noi, solicitantul vine cu ele. Psihologul din cadrul IPJ Neamț nu are dreptul de a elibera avize pentru permisele port-armă„, a precizat inspectorul șef al IPJ Neamț.

În județul Neamț sînt înregistrați 2.523 de posesori de arme, dintre care 1.275 au permise pentru arme letale.

Comentarii

WORDPRESS: 0