Arme deținute ilegal, confiscate de polițiștii din cadrul IPJ Neamț

HomeActualitate

Arme deținute ilegal, confiscate de polițiștii din cadrul IPJ Neamț

Luni, 27 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț, au efectuat patru percheziții, în localitatea Brusturi, la domiciliile unor bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 52 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, informează IPJ Neamț. Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, o armă neletală supusă autorizării, de tir sportiv, două lunete şi o lanternă, un dispozitiv de tip «red point», 51 de cartuşe cu glonţ, trei cartuşe de vânătoare, 11 cartuşe confecţionate artizanal, trei tuburi de cartuş, 100 de bile de plumb de diferite dimensiuni, 20 de capse de iniţiere, patru bare de plumb, un cuţit de vânătoare şi o sabie construită artizanal, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că persoanele în cauză nu figurează ca deţinători de arme şi muniţii”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea probării întregii activități infracționale a celor implicați. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0