Prima paginăActualitateRoman

Arhiepiscopia Romanului primește pământ de la comunitarea locală

Dimensiune text

Consilierii locali au votat în ședința de joi, 31 iulie, transmiterea în folosință gratuită a unui teren către Arhiepiscopia Romanului.

Consilierii locali, reuniți în ședință ordinară,  joi, 31 iulie, au votat, în unanimitate, 16 din cele 17 proiecte aflate pe ordinea de zi. A fost retras proiectul de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr. 1 la Acordul de Parteneriat în vederea realizării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor  în Județul Neamț” încheiat între localitățile membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Eco Neamţ”, proiect aflat joi și pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean, dar care nu a primit votul consilierilor județeni.

Proiectele aprobate la Roman au vizat trecerea din domeniul public privat al Romanului în domeniul privat al acestuia  și scoaterea  din funcțiune și casarea bunurilor de retur din stația de epurare Roman, stabilirea traseului pe care au voie să circule mașinile școlilor de șoferi, desemnarea reprezentanților Consiliului Local în Consiliile de administrație ale unităților de învățământ și în Consiliul de administrație al Clubului copiilor, aprobarea inventarului parțial al terenurilor și clădirilor  aparținând domeniului privat al municipiului Roman, dezmembrarea și alipirea unor terenuri, transmiterea, în folosință gratuită, a unui teren către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, concesionarea unor terenuri pentru construcții, instituirea dreptului de uz și servitute în favoarea SC E.On Moldova Distribuție SA asupra unor terenuri proprietate publică a Municipiului Roman, prelungirea contractului de delegare de gestiune  prin concesiune a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobarea vânzării unor terenuri și a unei locuințe, încetarea contractului privind moderrnizarea și concesionarea serviciului de iluminat public, modificarea bugetului și a listei de de investiții a Spitalului Municipal de Urgență Roman și aprobarea efectuării unor cheltuieli din bugetul local. Toate proiectele s-au votat în unanimitate și în viteză.

Investiţia Arhiepiscopiei Roman ar trebui să se adreseze întregii comunităţi

Proiectul dedicat transmiterii în folosință gratuită a unui teren către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a dat naştere la discuții. Consilierul Vasile Mocanu a propus adunării ca, după transmiterea în folosință gratuită a terenului, să se încheie un contract separat cu Arhiepiscopia Romanului, în care aceasta să-și asume în mod clar obligativitatea de a pune la dispoziția întregii comunități obiectivul ce va fi realizat pe terenul ce-i va fi atribuit. Consilierul Constantin Holban a propus înlocuirea transmiterii în folosință gratuită a terenului cu schimbul de terenuri. „Consiliul Local nu poate face doar acte de caritate. Arhiepiscopia Romanului are, cu siguranță, în proprietate, numeroase suprafețe de teren și ar putea fi luată în calcul și posibilitatea unui schimb de terenuri”, a spus consilierul Constantin Holban. Deasemenea, consilierul Doru Alexandru a propus introducerea unui termen limită pentru finalizarea lucrărilor la obiectivul ce va fi ridicat pe terenul cedat din patrimoniul local. „Nu trebuie să uităm că sunt și consilieri care au o anumită vârstă. Poate vrem să vedem și noi ce s-a întâmplat cu terenul pentru care am votat să intre în proprietatea Arhiepiscopiei. Nu aș vrea să existe situația ca, după dobândirea terenului, începerea lucrărilor să fie amânată la nesfârșit”, a spus consilierul Doru Alexandru. „Ar fi păcat ca un asemenea proiect, ca cel propus de Arhiepiscopia Romanului, să nu se finalizeze. Spitalul vechi este un obiectiv important al orașului – pentru care a mai existat un proiect de reabilitare în anii trecuți, propus de doamna consilier Nușa Chiriac -, care este în pericol să se distrugă în lipsa unui proiect viabil. Tocmai de aceea, consider că ar fi bine, ca un semn al bunei credințe a consiliului local, ca hotărârea de transmitere a terenului să fie aprobată, urmând ca, într-o ședință viitoare, să discutăm contractul ce va fi încheiat cu Arhiepiscopia Romanului. Veți primi din timp draftul acestui contract, pentru a avea timp să-l analizați și să veniți cu propuneri”, a spus primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu. Proiectul a trecut cu o singură abținere, din partea consilierului Constantin Holban. La finalul ședinței, Constantin Holban a prezentat adunării propunerea venită din partea mai multor agenți economici care au puncte de lucru pe ruta ocolitoare vest. Aceștia solicită despăgubiri, motivând că afacerile au de suferit din cauza lucrărilor de la refacerea rutei ocolitoare. Propunerea nu a primit sprijinul consilierilor locali, neexistând modalitatea legislativă care să permită scăderea impozitelor plătite de aceștia către bugetul local.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0