Arest la domiciliu pentru tânărul prins de polițiști băut la volanul unei mașini neînmatriculate

HomeActualitate

Arest la domiciliu pentru tânărul prins de polițiști băut la volanul unei mașini neînmatriculate

 

Marți, 9 iunie, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Români, a fost prezentat Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile, informează IPJ Neamț.

În fapt, la data de 8 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat un bărbat de 32 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 158, în localitatea Siliștea, cu defecțiuni la sistemul de iluminare. „Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule, iar autoturismul nu figura ca fiind înmatriculat”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

La data de 8 iunie, în baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului, apoi a fost prezentat Judecătoriei Roman, care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

„Ia faţă de inculpatul Ion Petruţ Bogdan, pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare (…) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (…) măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 09.06.2020 până la data de 08.07.2020 inclusiv. Impune inculpatului Ion Petruţ Bogdan obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul se va supune următoarelor obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorul (…) . Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Judecătoriei Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0