Prima paginăSanatate

Aproape 79.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

Aproape 79.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

Dimensiune text

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până sâmbătă, 24 iulie, în județul Neamț au fost administrate 141.710 doze de vaccin, din care 62.778 cu doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Au fost raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În 80 de cabinete ale medicilor de familie din județ au fost vaccinate până în acest moment 7.098 de persoane cu vaccinul Johnson&Johnson și șase persoane cu doza 1 din vaccinul Pfizer. 4.313 persoane au fost vaccinate în mediul rural, în 50 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 16-23 iulie au fost administrate 2.622 de doze de vaccin. 2.000 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 622 cu doza de rapel. 1.472 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 676 dintre acestea au fost vaccinate în 45 de cabinete medicale de familie. Nu au fost raportate reacții adverse.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 78.055 persoane cu domiciliul în județul Neamț sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă. 41,52% dintre acestea locuiesc în mediul rural.

Până sâmbătă, 24 iulie, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 151.858 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 110.393 de doze Pfizer, 12.900 de doze Moderna, 11.515 doze AstraZeneca și 17.050 de doze Johnson&Johnson, în 53 de tranșe. Au fost distribuite 8.272 de doze de vaccin către medicii de familie. Au fost distribuite până în prezent 7.725 de doze de Johnson& Johnson și 12 doze Pfizer către cabinetele de medicină de familie.

O treime din personalul sanitar din județ, vaccinat cu schemă completă

Dintr-o statistică realizată la nivelul DSP Neamț privind statusul vaccinal din unitățile sanitare cu paturi de stat, a reieșit faptul că, în aceste unități, 34% din personal este vaccinat cu schemă completă. Sunt vaccinați 64% din medicii și 36,5% din asistenții medicali angajați în aceste unități.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 3.169 de persoane din județ care își desfășoară activitatea în domeniul sănătate și social sunt vaccinate împotriva COVID-19, cu schema completă.

Centre de vaccinare în județ

În județul Neamț sunt operaționale 17 centre de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost adaptat în funcție de numărul de programări și activitatea echipelor mobile. 105 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-Covid.

Au fost organizate două centre de vaccinare temporare, în care vă puteți vaccina, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson: Piatra Neamț – Kaufland Obor, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00; Roman – Piața Mare, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-11.00 și la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 8-14.

Citește și:   80 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 4.441 la nivel național

De asemenea, sunt deschise și două centre de vaccinare drive-thru, în care vă puteți vaccina, în mașină, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson: Piatra Neamț – parcarea Shopping City Piatra Neamț din bulevardul Decebal, nr. 79; Roman – parcarea Roman Value Centre din strada Mihai Viteazul, nr. 3. Din data de 31 iulie, Centrul de vaccinare drive-thru din Roman va funcționa în Parcul Municipal Roman, lângă Muzeul de Științe ale Naturii.

Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și la medicii de familie. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina și cu vaccinul Pfizer. Reamintim faptul că, începând din 2 iunie, în toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi vaccinați copii cu vârste între 12 și 15 ani.

Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate. Dacă doriți să vă vaccinați la cabinetul medicului de familie, vă rugăm să îl contactați pentru programare. Veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Programul „Orașul vaccinează satul”

Programul „Orașul vaccinează satul” continuă săptămâna viitoare în următoarele locații:
– 26 iulie: Costișa, Ghindăoani, Rediu, Săbăoani, Tămășeni;
– 27 iulie: Gârcina, Negrești, Pângărați;
– 28 iulie: Dochia, Girov, Piatra Șoimului, Dumbrava Roșie, Mărgineni;
– 29 iulie: Stănița, Țibucani, Urecheni;
– 30 iulie: Văleni, Podoleni, Cândești, Tazlău.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare și să vă informați cu privire la data și locația vaccinării. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul Caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment.

Vă puteți vaccina cu Pfizer – 2 doze sau Johnson&Johnson – 1 doză. Veți prezenta actul de identitate sau certificatul de naștere. În cazul minorilor, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Săptămâna aceasta, șase echipe mobile au fost în următoarele comune: Bălțătești, Bîra, Războieni, Icușești, Bicazu Ardelean, Moldoveni, Ceahlău, Secuieni, Brusturi, Drăgănești, Farcașa, Sagna, Valea Ursului, Pâncești, Trifești, Bozieni, Ruginoasa, Tupilați, Ștefan cel Mare, Bârgăuani, Dulcești și au vaccinat în total 226 de persoane, mai arată reprezentanții DSP Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0