Prima paginăActualitate

Apel de urgență în lupta cu gerul – 0233 210.214

Dimensiune text

Pentru a fi la curent cu problemele de pe drumurile din județ, autoritățile au pus la dispoziție un număr de telefon la care cineva va răspunde 24 din 24. Pînă acum, iarna nu a creat probleme deosebite în Neamț.

 

Problemele legate de circulația pe drumurile județene din Neamț pot fi sesizate la un număr de telefon care a fost pus la dispoziția cetățenilor, 24 de ore din 24, de societatea Drupo Neamț. La numărul 0233 210.214, persoanele care întîmpină probleme sau cunosc situații deosebite din trafic sînt rugate se semnaleze aceste nereguli.

Decizia de a pune la dispoziție un număr de telefon apelabil la orice oră a fost luată în cadrul ședinței care s-a desfășurat joi la Consiliul Județean Neamț. Ședința, la care au participat reprezentanți ai societăților județene Troleibuzul, Drupo, ApaServ și directorul Spitalului Județean Neamț, a fost condusă de președintele CJ Neamț, Vasile Pruteanu. Acesta a vrut să se asigure că temperaturile scăzute nu vor crea neplăceri locuitorilor din județul Neamț.

„Domnul președinte a cerut reprezentanților societăților să ia în serios orice sesizare din partea oamenilor. Pe lîngă numărul de telefon pus la dispoziție de Drupo, societatea ApaServ are pregătite echipe de intervenție non-stop, pentru o intervenție promptă în cazul producerii unor avarii”, a afirmat Daniel Vinca, purtătorul de cuvînt al Consiiului Județean Neamț.

 

Circulație în condiții de iarnă

 

Dincolo de circulația în condiții de iarnă care se desfășoară pe drumurile din județ, o situație aparte a fost înregistrată pe drumul județean 157A, care trece prin comuna Văleni. Joi, 26 ianurie, pînă la orele prînzului, pe o porțiune din drumul respectiv s-a circulat pe un singur sens. „Viscolul a adus zăpada de pe cîmp pe șosea, dar nu am avut alt gen de probleme, cum ar fi persoane înzăpezite sau autoturisme întoarse din drum. Noi am intervenit cu un utilaj pe care îl avem la primărie și, pînă la prînz, am deblocat șoseaua”, a afirmat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

La ora 14.00, situația pe drumurile din Neamț era bună. Societatea Drupo acționa cu 13 utilaje pe tot atîtea drumuri județene, astfel: DJ 155 B Urecheni – Timișești, DJ 155 M Tîrpești, DJ 155 I Tupilați – Talpa – Văleni, DJ 155 L Crăcăoani – Grumăzești, DJ 156 A Roznov – Dobreni, DJ 157 Speranța – Mărgineni, DJ 157 H Dochia – Girov, DJ 155 B Bodești – Corni, DJ 155 G Cîrligi – Bordea, DJ 155 I Talpa – Bârgăoani, DJ 157 A Talpa – Dulcești, DJ 127A Toșorog – Dămuc, DJ 155 F Izvorul Muntelui – Durău.

Joi, Centrul Meteorologic Regional Moldova din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis o informare meteo potrivit căreia, în intervalul 14.00 – 20.00, indicele de răcire a atins izolat pragul critic.

COMENTARII

WORDPRESS: 0