Prima paginăActualitateRoman

ApaServ notifică asociaţiile de proprietari

Dimensiune text

Pentru cel mult patru facturi neplătite către ApaServ, romaşcanii riscă să rămână fără apă la robinet. Conform informaţiilor de pe site-ul companiei, opt asociaţii din Roman au fost notificate.

Sute de familii din Roman riscă să rămână fără apă la robinet chiar înainte de Paşte, dacă reprezentanţii companiei ApaServ decid să pună în aplicare notificările emise către opt asociaţii de proprietari din oraş. Cea mai mare datorie pentru care ApaServ vrea să oprească apa provine de la Asociaţia nr. 44 şi este de 36.504 lei. Celelalte asociaţii notificate sunt Asociaţia nr. 41 – cu un debit de 35.448 lei, Asociaţia nr. 35 – cu un debit de 32.870 lei, Asociaţia nr. 50S – cu un debit de 26.212 lei, Asociaţia nr.34 – cu un debit de 17.841 de lei, Asociaţia nr. 38 – cu o datorie de 11.625 de lei, Asociaţia M15A – cu o datorie de 2.925 de lei şi Asociaţia Vasile Lupu nr. 1 – cu o datorie de 1.765 de lei.

Notificările au fost emise de ApaServ pe data de 24 martie, dar, între timp, unele asociaţii au mai plătit din sumele datorate, pentru a evita debranşarea. Este şi cazul Asociaţiei nr. 50S, care avea patru facturi restante către operatorul de apă. Reprezentanţii Asociaţiei de proprietari susţin că oamenii sunt săraci şi că nu au de unde plăti şi că reprezentanţii ApaServ fac o discriminare între asociaţiile din Roman şi cele din Piatra Neamţ. „Am mai plătit o parte din facturi, pentru altele am eşalonat plăţile, astfel că toată lumea va avea apă la robinet. Din 29 de scări de bloc, 18 sunt cu plata la zi, iar în celelalte sunt câte două apartamente pe scară unde sunt probleme. Și vorbesc de probleme reale, de oameni care au venituri mici, în condiţiile în care apa este foarte scumpă”, a afirmat Radu Gherghel, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 50S, de pe strada Sucedava.

Acesta a precizat că a cerut lămuriri de la reperezentanţii ApaServ Roman cu privire la nivelul datoriilor asociaţiilor din Piatra Neamţ şi ale celor din Roman. „În Piatra Neamţ sunt asociaţii care au şi câte 10 – 15 facturi restante, iar sumele sunt pe măsură (n.red. – cele asociații și cu 33 de facturi restante). Nu cred că acolo îi debranşează cineva. Cel puţin, nu atât de repede ca pe noi. Mie mi-au trims notificări din trei în trei zile, fără a verifica în cont situaţia reală a plăţilor efectuate. Răspunsul celor de la ApaServ a fost total nemulţumitor”, a adăugat Radu Gherghel.

În paralel, compania ApaServ a trimis către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AquaNeamţ o solicitare de ajustare a tarifului la apă cu 16 bani pentru un metru cub de apă potabilă şi un metru cub de apă uzată. Majorarea este justificată prin faptul că, de la 1 ianuarie, a fost introdusă taxa pe construcţii speciale. Însă mai mulţi membri ai ADI AquaNeamţ, printre care şi Primăria Roman, au spus că nu vor vota o majorare de preţ pentru apă.

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • Asta e 7 ani

  Nu contest faptul ca viata este grea,dar de ce nu se face o comparatie intre serviciile de utilitati ale celor de la gaz ori electrica ce sunt intrerupte pentru cei ce nu platesc in mod automat fara nicio justificare in plus ca nu au bani ca sa plateasca.E ca si cum ai lua masa la un restaurant in fiecare zi iar costul acesteia sa promiti ca o sa-l achiti candva in viitor cand o sa ai bani.Realitatea este necrutatoare: nu ai bani sa platesti nu ai curent electric in casa,nu ai gaz sa te incalzesti si nu ai nici apa ca sa te speli.

 • In opinia mea toti locatarii din asociatii sa nu plateasca apa,astfel putem obliga Apaserv sa faca contracte,facturi si plata serviciului direct la furnizor,la fel ca la gaz metan,energie electrica,etc.unde pentru neplata facturii se opreste apa numai celui restant,probabil le convine la Apaserv acest circ de amenintare a populatiei ca pentru cei ce nu platesc sa opreasca la tot orasul pentru a-si arata muschii in fata romascanilor.In acest caz este necesara interventia dura a primariei romascane fortand apa serv de a face contracte si plata individuala a c/v apei direct la apaserv iar celor restantieri sa se opreasca apa si sa nu se ajunga la razvratirea populatiei impotriva primariei.ACEASTA SOLUTIE ESTE NECESARA.

  • nicoleta 7 ani

   Romascanilor…DESFIINTA-TI ASOCIATIILE DE PROPRIETARI, ca nu sunt ale noastre, sunt ptr a se fura banii de catre administratori si presedinti. PRIMARIA ROMAN CUNOASTE ACESTE ASPECTE, DAR NU I-A NICI O MASURA….DE CE OARE??? Cum monitorizeaza PRIMARIA Roman activitatea acestor Asociatii ??? Stam cu mainile in san si ne uitam la stele….poate ne cade o para malaiata…

   • Valeriu 7 ani

    Tu nici nu stii sa scrii si vrei sa desfiintezi asociatiile. Cum se va mai plati lumina pe scara? Reparatiile comune ale blocului? Fond de rulment, curatenie pe casa scarii? Cine va face toate astea? Individual nu se va face nimic. Se cearta lumea de la strangerea a 20 de lei de apartament pentru a repara ceva minor, d’apai luna de luna sa faci asta… Visezi cu ochii deschisi.
    Nu desfiintarea trebuie sa o cerem, ci bransamentul individual la apa. Ce folos daca desfiintezi asociatiile? Cu cine va incheia apaserv contract? cu tine? cum sa faca asta, daca nu te poate debransa individual? Cum vei mai plati gunoiul? Va incheia societatea de salubrizare cu tine individual si cand nu vei plati, nu-ti va mai ridica doar tie gunoiul?
    Desfiintarea asociatiilor nu este posibila. Ar fi un haos total. Controlati-i mai degraba. Sa bage audituri pe ei. Sa stea cu frica in san, sa nu faca magarii.

    • nicoleta 7 ani

     Asociatiile de Proprietari sunt in legatura cu Primaria , de aceea nu se ia nici o masura cand se constata o delapidare. Banii furati de catre Asociatii prin reparatii fictive, cheltuieli cu materiale inexistente decat in acte, deratizari fictive, desfundat canal fictiv, etc , acesti bani se duc de multe ori in CAMPANII ELECTORALE. SUNT ORASE IN TARA, IASI, BACAU UNELE BLOCURILE SAU SEPARAT DE ASOCIATIE STABILIND UN ADMINISTRATOR SEPARAT PLATIT DOAR CU 400 LEI, NU CU 1000-2000 CUM SE PLATESC LA NOI. Domnule Valeriu esti cumva portocaliu ??

 • Mosu Lica 7 ani

  Si DE CE asociatiile nu notifica Apa serv ca nu vor mai platyi pana nu se face contorizare individuala – incat sa platim EXACT cat consumam ?!!! PS. Finca (sic!) pe AS le doare-n Kot !!!

  • Valeriu 7 ani

   Si sunteti gata sa platiti pentru infrastructura necesara contorizarii individuale? Inclusiv pentru cei care au stat ani de zile fara sa plateasca apa si care mai mult ca sigur nu vor da un leu pentru contor individual? SUNTETI?

 • deanzel 7 ani

  Si primarul ce parere are ?> ca el a sustinut apaserv tot timpul , era chiar purtatorul lor de cuvant ! doresc falimentul apaserv , si compania sa revina noua romascanilor sa ne gospodarim singuri . bagam pompe grundfos (cel mai mic consum si super-randament ) panouri solare pentru energie electrica pentru pompe si nu mai conteaza pierderile , asa tare pe care le vom remedia . Dle primar luati atitudine nu mai fiti de partea ciocoilor , ca ei oricum voteaza dupa interesele lor , si cand nu o sa le mai serviti combinatii o sa va dea ;la o parte . Stima !

  • Marius 7 ani

   Ba voi mai puteti de cat va dati cu presupusu? N-a fost acvaserv, condusa de romascani si de primarie? Si numai hotii stiati sa strigati? Asa va trebuie. Sa vedeti de fapt ce inseamna sa fie condusa de niste oameni din afara, pe care ii doare in cur de cat devine pretul la apa, care taie si spanzura. Spuneati ca vechea conducere de sub Carpusor e hoata, ca de aia merge asa AcvaServul. Dumitrache e un habarnist. Ce experienta avea el in gospodarie comunala? El a facut alipirea la ApaServ. La el la poarta sa strigati.
   Ce tot primarul in sus si in jos. Cand a devenit companie judeteana, primarului i s-au taiat din atributii. Primarul oricat ar vrea sa faca, are mainile legate.

 • Un contribuabil 7 ani

  Vă rog sa faceţi urmatoarele operaţii:
  -Adunaţi metrii cubi consumaţi pe o scară;
  -Inmulţiţi cu 8,18 lei si ve-ţi rămâne uimiţi;
  -Comparaţi valoarea plătită pentru apă , cu valoarea totala a cheltiuelilor , care este cel putin trei sferturi din totalul cheltuielilor pe acea scara .
  Este jaf la drumul mare.