Aparatură medicală donată de Patriarhia Română pentru Spitalul Roman

HomeSanatate

Aparatură medicală donată de Patriarhia Română pentru Spitalul Roman

 

Săptămâna viitoare, Patriarhia Română va dona 20 de dispozitive medicale Dräger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei, printre beneficiarii donației numărându-se și Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Fondurile necesare achiziţionării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea preotului arhimandrit Ciprian Grădinaru. Aparatele Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultima generaţie, iar costul este de 12.800 de lei (fără TVA) pentru fiecare aparat. Pe lângă beneficiile stabilirii unui diagnostic, dispozitivul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi/aparat.

Selecţia celor 20 de spitale beneficiare ale donaţiei a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, aplicându-se criterii legate de numărul de paturi din secţiile de neonatologie și dotările deja existente. Pe lista celor 20 de unități medicale figurează și Spitalul Roman.

„Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti vor participa şi la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro (aici fiind inclusă şi suma cheltuită pentru aparatura ce va fi donată miercurea viitoare)”, anunță reprezentanții Bisericii.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0