Prima paginăSanatate

Aparatură de 8,6 milioane lei la Spitalul Roman, pentru gestionarea pandemiei, din fonduri europene

Aparatură de 8,6 milioane lei la Spitalul Roman, pentru gestionarea pandemiei, din fonduri europene

Dimensiune text

Sâmbătă, 20 februarie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că Spitalul Municipal de Urgență Roman este beneficiarul unui nou proiect finanțat cu 8,6 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, având ca obiectiv creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Proiectul va asigura dotarea și achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienții cu COVID-19, cât și pentru tratamentul și îngrijirea pacienților suspecți sau non-COVID. Perioada de implementare a proiectului este prevăzută până în luna decembrie 2021.

„Finanțarea prevede îmbunătățirea capacității de monitorizare și îngrijire a pacienților, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare și insuficiente pentru a face față unei astfel de crize sanitare, în special în camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secțiile și în compartimentele spitalului. De asemenea, dotarea suplimentară cu aparate de ventilație mecanică modernă reprezintă o prioritate absolută în creșterea nivelului de îngrijire a pacienților cu patologie severă care ajung în spital și cărora li se pot asigura șanse sporite de vindecare”, arat comunicatul MIPE.

Proiectul se înscrie în demersurile realizate de MIPE pentru consolidarea capacitații de reacție la criza de sănătate publică generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare inclusiv a acestui spital cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale necesare combaterii răspândirii infecției.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0