HomeActualitateRural

Apă şi canalizare în satul Secuieni

Reţelele de apă şi canalizare au fost înfiinţate prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Proiectul prevede asfaltarea unor porţiuni de drum comunal, construirea unui centru de zi, reabilitarea unui cămin cultural şi a bisericii satului.

Locuitorii satului Secuieni vor avea condiţii ca la oraş, graţie proiectului cu finanţare europeană depus de autorităţile locale prin Măsura 3.2.2. „Proiectul a prevăzut înfiinţarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă şi canalizare pe o distanţă de 5,8 kilometri şi amenjarea unei staţii de epurare în satul Secuieni. Reţeaua de alimentare cu apă a fost deja finalizată. În acest moment, se lucrează la reţeaua de canalizare. Demararea lucrărilor la acest proiect a fost amânată din cauza contestaţiilor la licitaţiile lucrării”, a precizat Vasile Ivancea, primarul comunei Secuieni.secuieni2

Tot în cadrul acestui proiect a fost inclusă şi modernizarea a două tronsoane din drum. Este vorba despre drumurile comunale DC 85 (Secuieni – Başta) şi DC 87 (între localităţile Butnăreşti şi Bârjoveni).

Construcţia clădirii în care va funcţiona un centru de zi de tip „after school”, modernizarea căminului cultural şi consolidarea bisericii satului, zidită în 1762, au reprezentat componenta socială a acestui proiect. „Lucrările de construcţie la centrul de zi au început. Până pe 20 septembrie, lucrarea trebuie să fie finalizată. Centrul este destinat unor copii din Secuieni care, după programul de şcoală, îşi vor face temele şi vor servi o masă”, spune primarul Ivancea.

Dacă la centrul de zi lucrările se află în derulare, reabilitarea căminului cultural a fost finalizată încă de anul trecut.

Biserica satului, cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”, va beneficia şi de o dotare tehnică ce va cuprinde montarea unui sistem de sonorizare, a unui sistem video de supraveghere şi a unei instalaţii paratrăsnet.

Lucrările din cadrul proiectului trebuie finalizate în termen de cinci luni. Finanţat din fonduri europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), proiectul are o valoare totală de 10.867.500 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • culai 10 ani ago

  Bravo Domnule primar Ivancea.Stim ca intampini multe piedici si greutati chiar dela cei care ar trebui sa te sustina, la nivel de judet care nu au puterea sa inteleaga ca un bu gospodar poate fi de orice culoare politica. IMPORANT ESTE CA SATENII SA PROFITE DE PE URMA FONDURILOR EUROPENE , asa cum este cazul la Secuieni.CINSTE CONSILIULUI lOCAL.. Rusine CELOR DELA JUDET SI IN SPECIAL REPREZENTANTULUI GUVERNULUI IN TERITORIU.. Precizez ca nu sun din Secuieni ci Romascan get-beget.Dar ma revolta prostia si rautatea unora.

 • bastean 10 ani ago

  Oare de cand la Secuieni sunt copii saraci care sa stea dupa ore sa manance la cantina inventata de primar ?
  Nu se gandeste ca face de ras comuna? sau trebuie ascunse interesele personale . Domnule primar mai vezi ce ti fac dosarele penale!

 • bast.... 10 ani ago

  Vai ,,Culai,,ai fost UNS de acest primar si tu ca vad ca HABAR NU AI CE FACE EL PRIN COMUNA SI CE PREOCUPARI DIVERSE ARE – STRICT PERSONALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!